Josep Lluís i Ginovart i Mónica López Piquer participen en el congrés REHABEND a Càceres

25/05/18
Comparteix aquesta informació

Tots dos investigadors van oferir una ponència sobre les esglésies romàniques a la Val d’Aran

Josep Lluís i Ginovart i Mónica López Piquer participen en el congrés REHABEND a Càceres

El director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, i la investigadora i arquitecta Mónica López Piquer, van participar, el 16 de maig passat, en el Congrés Euro-Americà REHABEND 2018, centrat en l’àmbit de la rehabilitació i gestió del patrimoni, i que enguany es va celebrar a Càceres. 

Tots dos van oferir la ponència titulada “L’orientació de les esglésies romàniques de la Val d’Aran a Espanya (s. XI-XIII)”, en què es van presentar algunes de les línies de treball que aborda la tesi de la investigadora i arquitecta Mónica López Piquer, dirigida pel catedràtic Josep Lluís i Ginovart. En concret, van exposar els resultats de la seva investigació sobre l’orientació dels temples romànics situats a la Val d’Aran mitjançant l’ús d’un escàner làser terrestre. 

“Després d’analitzar els resultats obtinguts, es pot classificar la tipología utilitzada en l’orientació de les esglésies romàniques de la Val d’Aran en quatre grups: segons l’orientació astronòmica, l’orientació canònica definida per la litùrgia, la que coincideix amb la data del patró i, finalment, la que no ha trobat un criteri clar d’orientació”, va explicar López Piquer. 

REHABEND és un congrés euro-americà que, en la seva setena edició, porta per títol “Patologia de la Construcció, Tecnologia de la Rehabilitació i Gestió del Patrimoni”. Hi participen més de trenta països i, amb més de tres-centes ponències, és un referent internacional en aquest àmbit. Josep Lluís i Ginovart, director de UIC Barcelona School of Architecture, pertany, a més a més, al comitè científic del congrés.