Conferència de Markus Bader a Foros 2017 "The Agency of Architecture"

conferència
Comparteix aquesta informació
20/03/1719:00hal

Els processos participatius com a eix de transformació de la ciutat

El dilluns 20 de març, l’arquitecte alemany Markus Bader, la feina del qual al capdavant del col·lectiu Raumlabor se centra en la coproducció d’espais per habitar-hi, crear-hi relacions, gaudir-hi i aprendre, impartirà una conferència en el marc del cicle de conferències Foros de la School of Architecture de UIC Barcelona, que enguany es vertebra sota el títol “The Agency of Architecture”. Una invitació per debatre sobre les relacions que s’han d’establir entre els que dissenyen i planifiquen les ciutats, els que en són usuaris i la veu del lloc o l’entorn mateix.

Dilluns vinent, 20 de març, la School of Architecture de UIC Barcelona acull la tercera conferència de Foros 2017 “The Agency of Architecture”. La ponència, que serà oberta al públic i que tindrà lloc a les 19.00 hores a l’Aula Magna del Campus de UIC Barcelona, anirà a càrrec de Markus Bader, membre cofundador de Raumlabor, col·lectiu reconegut pel seu treball transversal entre l’arquitectura, el planejament, l’art i les intervencions urbanes, com ara la transformació i dinamització de l’aeroport de Tempelhof com a espai públic de Berlín.

Sota el títol “Co-producing Some Spaces” el convidat reflexionarà sobre com tots junts, en els nostres actes col·lectius i privats, generem espai, i com la sincronització de totes les activitats condensades en un espai crea ciutat. Segons Bader, “l’arquitectura és una eina a la recerca de la ciutat del demà, i com a arquitectes som activistes perquè operem a la ciutat”. A través de l’anàlisi d’alguns dels treballs realitzats des de Raumlabor, propostes que porten l’arquitectura als seus límits i que estan profundament arrelades en el context local, Markus Bader convidarà els assistents a canviar el seu punt de vista sobre la ciutat, reformulant contemporàniament conceptes com: participació, col·laboració i site-specific.

Markus Bader combina la seva tasca professional amb l’activitat pedagògica, no només des de l’acadèmia on és professor de projectes a la Universitat de les Arts a Berlín, sinó també des de l’Urban School Ruhr, universitat oberta promoguda pel col·lectiu Raumlabor en col·laboració amb Urbane Künste Ruhr, una plataforma d’aprenentatge i experiment pedagògic que investiga pràctiques participatives i artístiques en l’espai urbà. Amb projectes com la Sauna de Göteborg, Bader ha estat nominat al Kasper Salin, el Premi Nacional Suec d’Arquitectura el 2015.

Formulari d'inscripció

Aula Magna
C/ Immaculada, 22, Barcelona
ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona