Foros 2017: Conferència de María Langarita, “Resistencias blandengues”

conferència
Comparteix aquesta informació
24/04/1719:00hal

Dilluns que ve, 24 d’abril, a les 19.00 h la ESARQ - School of Architecture de UIC Barcelona, en el marc del cicle Foros 2017 “The Agency of Architecture”, acull una conferència de María Langarita, de Langarita Navarro Arquitectos.

Sota el títol “Resistencias blandengues”, Langarita proposarà una visió: categoritzar l’arquitectura segons la seva consistència material.

María Langarita exposarà com descriure és projectar. “Bust i pell —avança l’arquitecta— és una manera d’ordenar el contingut de la part física del món. El bust és la part dura de l’arquitectura: inorgànica i inerta, s’erosiona lentament i la seva transformació implica mitjans costosos. La pell és orgànica i tova; es podreix i es descompon amb facilitat. Els arxius de la cultura han après a mirar, parlar i escriure sobre el bust. Les tècniques associades a la part de la pell es troben encara avui disperses en una multitud de registres de valor secundari per a l’arquitectura”.

“Resistencias blandengues” és, explica Langarita, “la voluntat de registrar i aplicar les intel·ligències de la pell a la ciutat”.

María Langarita es va graduar en Arquitectura per la Universitat de Navarra i actualment és professora de projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (ETSA Madrid). Juntament amb Víctor Navarro, va fundar el 2005 a Madrid l’oficina d’arquitectura Langarita-Navarro. El seu treball ha estat reconegut amb la menció especial Premi Mies van der Rohe 2013, així com amb el premi de la XII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, el premi FAD 2012, l’AR + D Award for Emerging Architecture 2012 i el premi COAM 2013. La seva trajectòria ha estat així mateix distingida amb el premi Young Architect of the Year 2014 i el premi AD Nous Valors 2013. La seva obra ha aparegut en diverses publicacions i ha estat recollida en el monogràfic de la revista 2G. El seu treball ha estat seleccionat i mostrat en diversos llocs i esdeveniments, incloent-hi la Biennal d’Arquitectura de Venècia el 2014 i el 2008.

Foros és un cicle anual de conferències que organitza la ESARQ - School of Architecture de UIC Barcelona en què arquitectes de prestigi, nacionals i internacionals, comparteixen la seva visió de l’arquitectura i de la professió a través dels seus treballs. En aquesta edició, Ethel Baraona, professora i directora de Foros, sota el títol “The Agency of Architecture”, pretén donar veu a aquelles pràctiques que busquen constantment enriquir, alterar o, fins i tot, posar en crisi, el que creiem que hauria de ser l’agència de l’arquitectura.

Formulari d'inscripció

Aula Magna
C/ Immaculada, 22, Barcelona
L'ESARQ - School of Architecture de UIC Barcelona