Foros 2018. Toni Cumella: "Noves ceràmiques"

Conferència
Comparteix aquesta informació
09/04/1819:30h

El cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture, cita anual imprescindible en l’àmbit arquitectònic, celebra aquest any una nova edició amb la col·laboració de BB Construmat. Des del dia 26 de febrer fins al 7 de maig, un total de sis professionals i acadèmics oferiran a l’Aula Magna de la Universitat la seva visió sobre el concepte d’innovació en l’àmbit de l’arquitectura.

Amb el títol “Plural innovations” (“Innovacions plurals”), aquesta nova edició incidirà en la necessitat d’expandir el camp de l’arquitectura. En aquest sentit, la innovació es planteja com a element primer per provocar aquesta expansió en el que és arquitectònic, però des d’un punt de vista obert i plural, que desbordi el marc disciplinari tradicional. El cicle Foros 2018 està codirigit pel professor de l’escola Miquel Lacasta, juntament amb Marc Chalamanch i Carmen Santana, tots tres integrants de l’estudi Archikubik.

El proper 9 d’abril, el ceramista català Toni Cumella oferirà una conferència en la qual abordarà les últimes novetats en l’àmbit dels materials ceràmics i l’aplicació en la construcció i rehabilitació d’edificis i patrimoni arquitectònic. La conferència compta amb el patrocini de l'empresa Neolith i el ponent serà presentat per el seu Marketing Manager, Andreas Manero.

Hereu d’una llarga tradició familiar, Toni Cumella (Granollers, 1951), va estudiar Enginyeria Industrial i Fotografia mentre aprenia l’ofici treballant amb el seu pare. Ben aviat va destacar per la seva capacitat per transformar el taller familiar en una fàbrica pionera en l’aplicació de materials ceràmics a l’àmbit de l’arquitectura. 

Actualment, Toni Cumella té un catàleg de realitzacions molt extens, en què destaca la seva feina en el camp de la restauració i rehabilitació de patrimoni arquitectònic. En aquest sentit, ha participat en la restauració de conjunts tan rellevants com l’Hospital de Sant Pau, el Palau de la Música o el Park Güell de Barcelona. També destaquen les seves intervencions en obres contemporànies i d’avantguarda treballant al costat d’equips d’arquitectes com, per exemple, el Palau de Congressos de Saragossa (amb Nieto-Sobejano), els jutjats de Terrassa (de Josep Maria Botey), l’Oceanari de Lisboa (de Pedro Campos Costa) o el Centre d’Art Botín a Santander (de Renzo Piano). 

Des del 2016, Toni Cumella és Membre d’Honor de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica amb seu a Ginebra (Suïssa). També és destacable la feina de Toni Cumella en el camp de la docència després del llarg contacte amb l’Associació d’Arquitectura de Londres i amb la participació a les càtedres de ceràmica ASCER a les diverses facultats d’Arquitectura de Catalunya.

Accès gratuït 

Inscripcions

 

Aula Magna
Carrer de la Inmaculada 22
UIC Barcelona School of Architecture