Seminaris en línia: “Les polítiques de família i els drets dels infants en temps de COVID-19”

Seminari
Comparteix aquesta informació
27/05/2016:00h10/06/2016:00h
 
 
En motiu del Dia Internacional de la Família (15 de maig), Childcare and Family Policies Chair, una iniciativa de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) que té la col·laboració de la Fundació Joaquim Molins Figueras, organitza un cicle de conferències virutals (webinars).
 
“Les polítiques de família i els drets dels infants en temps de COVID-19”
 
La irrupció de la COVID-19, lluny de tenir un efecte igualador, genera desigualtats importants tant de classe social, com per grups d’edat. Entre aquests, els que hi ha situats en tots dos extrems del cicle vital mereixen, en el Dia Internacional de la Família, una atenció particular: la gent gran i els nens. S’ha parlat poc d’aquest col·lectiu i dels seus drets, encara que en les últimes setmanes s’han alçat veus que reclamen per a ells la qualitat de vida que mereixen. 
 
En aquest sentit, els grans temes de debat han estat dos: el dret dels nens a sortir, passejar, respirar aire pur i el dret a seguir el seu procés educatiu. Continuen quedant pendents, però, moltes altres preguntes. Per això, aquesta jornada vol posar el focus especialment en els drets dels infants en temps de COVID -19.
 
 27 de maig
  • Ricardo Ibarra. Director de la Plataforma d’Organitzacions d’Infància, en què va ser elegit per la Junta Directiva de la Plataforma d’Infància i ratificat per l’Assemblea General del 28 d’abril de 2015 per unanimitat. Ricardo Ibarra, anteriorment, va ser vocal del Consell Nacional de la Joventut d’Aragó, i president de la XIII i XIV Comissió Permanent de Consell de la Joventut d’Espanya. Per al càrrec de president del CJE va ser elegit en l’Assemblea General Ordinària que va tenir lloc a Saragossa entre els dies 10 i 11 de juliol de 2010. I va ser reelegit en la XVIII Assemblea General Ordinària que va tenir lloc a Leganés els dies 13, 14 i 15 de juliol de 2012.

10 de juny

  • Clara Martínez. Professora agregada de la Facultat de Dret (ICADE) en el Departament de Dret Públic. Actualment, imparteix classe de Dret Administratiu i de Fonaments de Dret Públic al CIHS. Martínez és llicenciada per la Universitat Pontifícia Comillas (1992), lletrada assessora d’Empresa i màster en Dret de les Telecomunicacions (1999), a més a més, és doctora per la Universitat de Comillas (2000). Des de l’any 2011 és directora de la Càtedra Santander dels Drets de l’Infant, a la qual pertany des de la seva constitució com a grup de recerca el 2002.


 
Institut d'Estudis Superiors de la Família