Alberto T. Estévez participa en un llibre sobre arquitectura vegetal contemporània

07/11/18
Comparteix aquesta informació

El volum analitza l’aplicació teòrica i tècnica de les plantes en l’àmbit constructiu

Alberto T. Estévez participa en un llibre sobre arquitectura vegetal contemporània

El professor de UIC Barcelona School of Architecture Alberto T. Estévez ha publicat el capítol “Arquitectura Biodigital y Genética / Biodigital Architecture & Genetics” en el llibre Arquitectura Vegetal: estrategias materiales / Plant Architecture: material strategies, publicat en edició bilingüe per Ediciones Asimétricas (Madrid, 2018). 

El volum explora les implicacions teòriques i tècniques del paper que exerceixen les plantes en la configuració d'espais habitats. A les pàgines del llibre, el lector hi trobarà tradicions constructives de tot el món que l'arquitectura del segle XXI ha anat recuperant amb la finalitat de reduir la petjada ambiental dels edificis o millorar-ne la funcionalitat. Així, es recullen, per exemple, les lliçons vernacles de les stugas sueques o dels teitos asturians aplicades per Renzo Piano a l'edifici de l'Acadèmia de les Ciències de Califòrnia, o el model dels tancaments de canyes iraquians o peruans que van inspirar la firma alemanya Arup en el projecte SolarLeaf (Hamburg).

En el llibre, que ja està disponible a les llibreries i a plataformes de venda en línia, hi han participat altres arquitectes reconeguts de l’àmbit estatal i internacional, com Marta García Carbonero, Ferdinand Ludwig, Ignacio Borrego o Santiago de Molina.