El professor Guillem Carabí participa en el Congrés Pioners de l’Arquitectura Moderna Espanyola a Madrid

31/05/18
Comparteix aquesta informació

Va oferir una ponència sobre l’obra de l’arquitecte espanyol Francisco Juan Barba Corsini

El professor Guillem Carabí participa en el Congrés Pioners de l’Arquitectura Moderna Espanyola a Madrid

El professor i director de l’àrea de Composició de UIC Barcelona School of Architecture, Guillem Carabí, va participar el 18 de maig a Madrid a la cinquena edició del Congrés Internacional Pioners de l’Arquitectura Moderna Espanyola, organitzat per la Fundació Alejandro de la Sota i amb la col·laboració del Ministeri de Foment. 

En aquest congrés, Carabí va defensar la ponència “Signes d’ocupació: 13 apartaments de Barba Corsini a La Pedrera de Gaudí”, en què va analitzar les estratègies del projecte de Barba Corsini el 1953-55, les referències, i la vinculació amb la revisió del moviment modern dels anys cinquanta. Una proposta que va tenir en les fotografies de Català-Roca del 1955 un aliat valuós, tant per la difusió dels apartaments com per la construcció historiogràfica. 

Com a cada edició, es va fer una primera selecció dels articles i després el comitè científic en va seleccionar dotze per fer la defensa oral i la taula rodona posterior, moderada per Magda Mària i Serrano (UPC), Luis Martínez Santa-María (ETSA-UPM), Carles Muro (UPC) i Ángel Martínez García Posada (ETSA-US).

Les dotze ponències i taules rodones es recolliran en una publicació que formarà el cinquè volum de la col·lecció Pioners de l’Arquitectura Moderna Espanyola, editada per la mateixa Fundació Alejandro de la Sota.