PMMT Arquitectura destaca en UIC Barcelona el valor de la ceràmica com a material saludable en l’àmbit constructiu

29/09/20
Comparteix aquesta informació

El despatx barceloní, especialitzat en arquitectura sanitària, va participar en la nova edició de la Càtedra Ceràmica Barcelona

PMMT Arquitectura destaca en UIC Barcelona el valor de la ceràmica com a material saludable en l’àmbit constructiu
Centre d'atenció primària d'Amposta ©PMMT Arquitectura

El 22 de setembre passat, Patricio Martínez, soci fundador de PMMT Arquitectura, i Rita Barata, directora de Màrqueting del despatx, van participar en la nova edició de la Càtedra Ceràmica Barcelona de UIC Barcelona School of Architecture amb una conferència titulada “Les mil cares de la ceràmica”.

La introducció de la ponència va ser a càrrec del director de la càtedra, Vicenç Sarrablo, que va incidir en el valor que aquest despatx ha donat a la ceràmica en els seus projectes. “PMMT Arquitectura fa molts anys que investiga en l’àmbit de l’arquitectura sanitària i els materials saludables i, en aquest sentit, sempre ha apostat per la ceràmica en els seus projectes”, va destacar el professor.

A continuació, Patricio Martínez va explicar als alumnes la filosofia del seu despatx, que va exemplificar amb diversos projectes desenvolupats en àmbit local i internacional, com els centres d’atenció primària d’Amposta i de Santa Agnès de Malanyanes o l’Hospital de Machala, a l’Equador, i l’Hospital FSF de Bogotà, a Colòmbia. “Entenem l’arquitectura com un conjunt d’eines que utilitzem per solucionar problemes i, per això, confiem en la funcionalitat com a principi elemental de la nostra feina”, va explicar.

Rita Barata va intervenir al final de la sessió per exposar el treball que duen a terme des del departament d’innovació del despatx, orientat al desenvolupament de conceptes i productes (arquitectònics, industrials, tecnològics, etc.) saludables i compromesos amb la societat. Entre els projectes més importants, destaca el web www.friendlymaterials.com, que ofereix una guia de materials saludables en obert per a professionals de la construcció i de l’arquitectura.