Experts debatran a UIC Barcelona el futur de les ciutats resilients i sostenibles

30/10/18
Comparteix aquesta informació

Del 10 al 12 de desembre la universitat acollirà l’11 edició del congrés anual del Fòrum Internacional sobre Urbanisme (IfoU)

Experts debatran a UIC Barcelona el futur de les ciutats resilients i sostenibles

El 31 d'octubre se celebra el Dia Mundial de les Ciutats, declarat el 2013 per l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU). Aquest any, l'organització mundial ha triat com a lema “Millors ciutats, millor vida. Crear ciutats sostenibles i resilients” amb l'objectiu de conscienciar sobre els reptes als quals s'enfronten els nostres entorns urbans a causa de factors derivats del canvi climàtic, la pobresa o el desenvolupament econòmic.

Amb aquest debat de fons, UIC Barcelona School of Architecture organitza per a finals d'any un fòrum acadèmic internacional en el qual experts de diferents àrees discutiran les polítiques que s'estan desenvolupant a tot el planeta per aconseguir ciutats més sostenibles, segures i resilients. Es tracta de l’11a edició del congrés anual del Fòrum Internacional sobre Urbanisme (IfoU), organitzat amb la col·laboració d'ONU-Habitat i la xarxa d'investigadors Urban Resilience Research Net (URNet). 

“Desafortunadament, moltes iniciatives que s'estan duent a terme en l'àmbit de la resiliència urbana no aconsegueixen integrar les comunitats locals i ignoren els objectius de sostenibilitat en les seves estratègies. La necessitat d'un enfocament més integrat i inclusiu per dissenyar i gestionar les ciutats resilients serà el tema principal del congrés que celebrarem al desembre”, assenyalen des del comitè organitzador Carmen Mendoza Rierol, Lorenzo Chelleri i Raquel Colacios.

El congrés portarà a UIC Barcelona acadèmics de diferents disciplines per discutir els desafiaments d'investigació més rellevants relacionats amb la implementació de polítiques de resiliència urbana. Entre ells, destaquen Timon McPhearson, director del Laboratori de Sistemes Urbans del Tishman Environment and Design Center a The New School de Nova York i col·laborador habitual de la revista científica Nature; Adriana Allen, professora a la Unitat de Planificació del Desenvolupament Bartlett al University College of London o Chris Zevenbergen, professor del Departament d'Enginyeria de l'Aigua a l’Institut per l’Educació de l’Aigua IHE Delft dels Països Baixos i un dels màxims experts mundials en la gestió d'inundacions urbanes.

L’11a edició de l'IfoU que UIC Barcelona organitzarà a final d'any s'emmarca en els Barcelona Resilience Days, una iniciativa duta a terme per ONU-Habitat entre octubre i desembre que pretén divulgar i promoure el coneixement entorn del concepte de resiliència urbana i que engloba la celebració del Dia Mundial de les Ciutats i la Barcelona Resilience Week.