Foros 2019 | Manuel Delgado: La identitat com a construcció social

Conferència
Comparteix aquesta informació
11/02/1919:00h

El proper 11 de febrer comença una nova edició del cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture, organitzat amb la col·laboració de BBConstrumat i dirigit pels professors Guillem Carabí i Fredy Massad. Manuel Delgado, catedràtic en Antropologia per la Universitat de Barcelona (UB), serà l'encarregat d'obrir aquesta nova edició amb una conferència titulada “La identitat com a construcció social”

“La identitat no és una essència, ni una substància, sinó la conseqüència de mecanismes d'etiquetatge que resulten de la trobada, amb freqüència conflictiva, entre individus i grups en contrast. La identitat no és, per tant, un punt de partida en les relacions entre subjectes i entre agrupacions, sinó la conseqüència. No ens diferenciem perquè som diferents, sinó que som diferents perquè ens diferenciem..., o perquè ens diferencien”, explica el professor. 

Manuel Delgado és un dels antropòlegs més prestigiosos d'Espanya. Des del 1986, exerceix com a professor d'Antropologia Religiosa i d'Antropologia Urbana a la Universitat de Barcelona, en la qual coordina el Grup de Recerca en Exclusió i Control Socials. Ha treballat especialment sobre la construcció de les identitats col·lectives en contextos urbans, la vida religiosa i les apropiacions socials dels espais públics, temes sobre els quals ha publicat nombrosos articles científics i assajos.  

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (“Identitats”). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d'identitat en l'exercici de l'arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual.

Idioma: Castellà

Accés gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture