Foros 2019 | Bêka&Lemoine: "The Experience of Space"

Cinema
Comparteix aquesta informació
09/04/1916:30h

Els videoartistes Ila Bêka i Louise Lemoine arriben a Barcelona per oferir una conferència i projectar una part de la seva filmografia, que es caracteritza per explorar noves narratives audiovisuals en l’anàlisi de l’arquitectura contemporània i els entorns urbans. El dia 9 d’abril a la tarda, impartiran una conferència titulada “The Experience of Space” a la Filmoteca de Catalunya i presentaran un cicle de projeccions que tindrà lloc entre els dies 9 i 11 d’abril. La presència de Bêka&Lemoine a la Filmoteca s’inscriu en el programa Foros 2019 “Identities”, organitzat per UIC Barcelona School of Architecture.

En la ponència, Bêka&Lemoine abordaran, a partir d’extractes de les seves pel·lícules, l’evolució del seu treball cinematogràfic que els ha portat a adoptar una posició radical davant les principals estratègies de representació de l’arquitectura. Després de la conferència, es projectarà Homo Urbanus (Bogotanus + Tokyoitus), (2018), un projecte desenvolupat en set grans ciutats per intentar comprendre els reptes que comporta la massificació de la vida urbana. 

Els dies 10 i 11 d’abril, la Filmoteca de Catalunya oferirà dues sessions dobles per jornada per projectar quatre treballs dels videoartistes, l’obra completa dels quals ha estat adquirida recentment pel Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA). Així, el dia 10 d’abril es projectaran les pel·lícules Koolhaas Houselife (2013) i Moriyama-San (2017) i, l’endemà, Selling Dreams (2016) i The Infinite Happiness (2015).  

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s’articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (Identitats). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d’identitat en l’exercici de l’arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual. Per segon any consecutiu, el cicle està organitzat en col·laboració amb BBConstrumat.

Idioma: Anglés

Accés gratuït amb reserva prèvia

Filmoteca de Catalunya (Sala Laya)
UIC Barcelona School of Architecture