Foros 2019 | Elisa Valero: "Ni més, ni menys"

Conferència
Comparteix aquesta informació
11/03/1919:00h

L’11 de març, l’arquitecta Elisa Valero, la primera dona guardonada amb el prestigiós Swiss Architectural Award, impartirà una ponència en el marc del cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture, organitzat amb la col·laboració de BBConstrumat.

Amb el títol “Ni més, ni menys”, en la conferència abordarà el canvi necessari de paradigma de l’arquitectura contemporània en la voluntat d’intentar “reduir els efectes tràgics de la degradació ambiental en les vides de milions de persones i buscar noves maneres de pal·liar la crisi que pateix el planeta”. Per Elisa Valero, que actualment dirigeix el grup de recerca RNM909 Habitatge Eficient i Reciclatge Urbà de l’ETSA de Granada, “reduir el consum de materials i energia no és només un avantatge econòmic, també és una necessitat ètica de cada persona en aquest petit planeta en què vivim”. Seguint la premissa que “el que es coneix en la infància és el que es reconeix de gran”, l’arquitecta desenvolupa altres línies de recerca al voltant de l’arquitectura per a nens i forma part de la Fundació Aladina, una entitat que proporciona suport integral a nens i adolescents malalts de càncer. 

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s’articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (“Identitats”). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d’identitat en l’exercici de l’arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual. 

Idioma: Anglés

Accés gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture