Videoconferència | Elsie Owusu: “Architecture, Art & Inclusion: Lockdown Dreams”

Conferència
Comparteix aquesta informació
06/05/2019:00h

El pròxim 06 de maig, l'arquitecta i urbanista britànica Elsie Owusu clausura el cicle Foros 2020 amb una videoconferència oberta al públic titulada “Architecture, Art & Inclusion: Lockdown Dreams”. En ella, Owusu abordarà en quina mesura la situació global generada per la pandèmia de la Covid-19 permetrà a arquitectes, artistes i enginyers replantejar dinàmiques instal·lades en el sector i evolucionar cap a un nou model. “Estem veient en aquest període de confinament forçós una oportunitat per a la contemplació, per a visualitzar visions i somiar somnis, generant una societat més resilient basada en la tecnologia intel·ligent, la igualtat, la diversitat i la justícia social. Els protocols derivats de la pandèmia continuaran a mesura que creixi l'enginy. Triomfaran les xarxes creatives i inclusives així com les pràctiques a petita escala ridiculitzades durant molt de temps per l'arquitectura dominant per considerar-les ‘indústries artesanals’. D'igual manera que es va fer el salt de la telefonia fixa al mòbil podrem, junts, passar del segle XIX al XXI i al XXII”, afirma l'arquitecta.

Elsie Owusu OBE és arquitecta i dissenyadora urbana. Durant 10 anys, va ser sòcia del despatx Feilden + Mawson, on co-va dirigir la renovació de la Cort Suprema del Regne Unit i va redissenyar l'entrada de l'estació de metro de Green Park. En 2015 va fundar el seu propi despatx d'arquitectura. Els seus projectes actuals inclouen: un estudi-residencia per a l'artista Yinka Shonibare a Lagos; una casa de baix consum energètic en Sussex i un pla de desenvolupament ecològic en Takoradi, Ghana. 

L'arquitecta exerceix, a més, com a directora de JustGhana, una organització ètica que promou la inversió interna i el bon govern a Ghana amb un enfocament especial en l'educació per a nens i joves en l'àmbit de les indústries creatives. En 2003, va ser condecorada amb l'Ordre de l'Imperi Britànic, que concedeix la Reina Isabel II, pels seus serveis en el àmbit de l'arquitectura com a Presidenta Fundadora de la Society of Blacks Architects. Va ser triada African Business Woman of the Year en 2014. Va ser finalista per a la Presidència del Royal Institute of British Architects en 2018, que va perdre davant l'arquitecte irlandès Alan Jones.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Co-benefits” (Beneficis col·laterals). Foros 2020 pretén reflexionar sobre els vincles i els processos d'interacció cultural entre l'arquitectura contemporània i altres manifestacions artístiques com la dansa, l'escultura, el cinema o el còmic.

Idioma: anglès

Videoconferència