Videoconferència | Jill Magid: ‘The Proposal’

Conferència
Comparteix aquesta informació
22/04/2019:00h

El pròxim 22 d’abril, l’artista conceptual i escriptora nord-americana Jill Magid intervé en el cicle Foros 2020 amb una videoconferència oberta al públic titulada “The Proposal”. Partint del seu primer llargmetratge, de títol homònim (The Proposal, 2018), Magid explicarà el seu projecte “The Barragán Archives” iniciat l’any 2013 i en el qual explora el llegat impugnat de Luis Barragán, l’arquitecte més famós de Mèxic guardonat amb el Premi Pritzker l’any 1980. La pel·lícula reflexiona sobre el fet que una corporació privada, Vitra, atresori els arxius i controli els drets d’autor de l’arquitecte fent que el seu treball hagi romàs inaccessible per al públic durant més de 20 anys. Magid pretén qüestionar que un sol actor tingui el control exclusiu del llegat de Barragán durant tot aquest temps.

“Gairebé com una invitació per a la creació d’imatges, se sabia que Barragán ajustava el disseny d’un edifici perquè es pogués fotografiar millor. Amb aquesta pel·lícula, volia capturar l’aclaparadora bellesa del seu treball mentre qüestionava, de manera simultània, els desafiaments legals als quals un s’enfronta per fer-ho”, explica l’autora.

El treball de Jill Magid està profundament arrelat a la seva experiència viscuda, explorant i esborrant els límits entre l’art i la vida. A través de la seva pràctica artística, Magid explora les tensions emocionals, filosòfiques i legals entre l’individu i les institucions i estructures de poder. La seva obra ha estat exhibida en institucions de tot el món, incloent-hi la Tate Modern de Londres, el Whitney Museum de Nova York o la galeria Yvon Lambert de París. Magid exerceix com a professora adjunta de la universitat Cooper Union i és autora de quatre novel·les. La seva obra forma part de les col·leccions del Museu Whitney d’Art Americà, la Fundació Jumex, i el Walker Art Center, entre d’altres.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s’articula en aquesta nova edició sota el títol “Co-benefits” (‘Beneficis col·laterals’). Foros 2020 pretén reflexionar sobre els vincles i els processos d’interacció cultural entre l’arquitectura contemporània i altres manifestacions artístiques com la dansa, l’escultura, el cinema o el còmic.

Idioma: Anglès

Videoconferència