Foros 2019 | Josep Lluís Mateo

Conferència
Comparteix aquesta informació
06/05/1919:00h

El proper 06 de maig tindrà lloc l’última conferència del cicle Foros 2019 de UIC Barcelona School of Architecture. L’arquitecte català Josep Lluís Mateo serà l’encarregat del tancament d’aquesta nova edició, articulada sota el títol “Identities” (‘Identitats’), amb una ponència titulada “Identitat, globalització i arquitectura contemporània. Una visió personal”. 

Josep Lluís Mateo durà a terme una retrospectiva per la seva vasta obra arquitectònica que li servirà per reflexionar sobre el concepte d’identitat en l’arquitectura contemporània. “Dues forces oposades interactuen sobre la nostra realitat. D’una banda, línies centrífugues que ens introdueixen elements de connexió i interacció. De l’altra, forces de comprensió que ens retroporten a un lloc i a una cultura específica. Aquesta dialèctica, ben present en el món contemporani, intentaré veure-la, primer, com a condició de treball en el camp de l’arquitectura per després mostrar la manera en què aquesta es desenvolupa en la nostra feina”, assenyala l’arquitecte. 

Josep Lluís Mateo és arquitecte per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i doctor “Cum Laude” per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És, a més a més, catedràtic d’Arquitectura i Disseny pel Politècnic Federal Suís de Zuric i membre de l’Ordre des Architectes de París, la Societat Suïssa d’Enginyers i Arquitectes (SIA) i del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. 

Ha impartit multitud de conferències i cursos a les principals institucions acadèmiques i professionals del món.  La seva pràctica professional, que es desenvolupa sota la marca mateoarquitectura d’àmbit mundial, pretén connectar ambició intel·lectual i artística amb pragmatisme i objectivitat. Entre els seus projectes, destaquen la remodelació del Mercat del Ninot de Barcelona, el Centre Cultural de Castelo Branco, a Portugal, la Filmoteca de Catalunya o el disseny de la plaça de la República, a París.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s’articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (‘Identitats’). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d’identitat en l’exercici de l’arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual. Per segon any consecutiu, el cicle està organitzat en col·laboració amb BBConstrumat.

Idioma: Anglès

Accès gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture