Taller de Sortides Professionals

Presentació

Taller de sortides professionals

La Facultat d’Humanitats organitza anualment el Taller de Sortides Professionals. Es tracta d’una taula rodona en la qual professionals destacats d’àmbits diferents, especialment del món de les organitzacions internacionals i culturals, expliquen la seva realitat i les diferents sortides professionals que tenen avui dia les Humanitats.

4a edició

17/04/2013 'Les Humanitats en un món profesional canviant IV'

En aquesta edició, els convidats eren d’àmbits molt diferents com ara la comunicació o el patrimoni cultural. Concretament d’aquest últim món, la convidada va ser Mercedes Basso, llicenciada en Història de l’Art i màster en Museografia, directora general de la Fundació Arte y Mecenazgo.

Notícia completa.

3a edició

15/02/2012 'Les Humanitats en un món profesional canviant III'

En aquesta taula rodona, professionals del món cultural van presentar el seu camí:què han fet després d’acabar la carrera d’Humanitats, per a què els han servit els estudis, quins punts forts i quins de dèbils han comprovat en el món professional, etc. La gestió de la cultura, les organitzacions no governamentals, les consultores, l’empresa...; tots aquests mons seran tema de conversa: què hi pot aportar un humanista?

Hi van col·laborar com a ponents: Antònia Mª Perelló, conservadora i responsable de la col·lecció MACBA; Laura Sáenz, directora del Departament de Recursos Humans i membre del Consell de Direcció d’Intermón Oxfam; Carla Ventosa, de Màrqueting i Captació de Fons a UNICEF Comité Catalunya; Mike Ribalta, cap de l’Àrea de Professionals de FiraTàrrega i responsable del mercat d’arts escèniques de FiraTàrrega des del 2011; Mohamed Elrazzaz, , professor del Màster en Gestió Cultural de la UIC.

A aquesta edició, hi va assistir una cinquantena de persones, entre alumnes de 2n de batxillerat de diferents col·legis de Barcelona i alumnes d'Humanitats de la UIC.

Notícia completa.

2a edició

22/02/2011 'Les Humanitats en un món professional canviant II'

Destacats professionals de diferents àmbits, especialment del món de les organitzacions internacionals, culturals i editorials, van explicar la seva realitat i les diferents sortides professionals que tenen avui dia les Humanitats.

Entre els ponents, hi van intervenir reconeguts professionals de diferents àmbits, especialment del món de les organitzacions internacionals, culturals i editorials.

Representant les institucions culturals hi van prendre part Sara Puig, directora de la Fundació Godia, i Llucià Homs, director de La Fábrica Barcelona i codirector de LOOP. Provinent del món editorial, va ser-hi present  Álex Rosal, president de Grupo Libres. Com a experta en la gestió d'equips hi va assistir Beth Udina, membre del Consell d'Administració d'Institució Familiar d'Educació, i Josep Font, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ho va fer com a representant de la gestió cultural.

Es va destacar que les Humanitats formen professionals versàtils i que aquesta titulació té un ampli ventall de sortides professionals: en el sector de la cultura (departaments de cultura, fundacions, museus, galeries, editorials, indústries i empreses culturals), la docència, les organitzacions, la cooperació internacional i el diàleg intercultural. No obstant això, també es va deixar molt clar que no hi ha titulacions amb sortides, sinó persones amb sortides.

1a edició

24/02/2010 'Les Humanitats en un món professional canviant I'

Sis professionals de diferents àmbits del món de la cultura van participar el dimecres 24 de febrer en un Taller d'Humanitats dirigit, especialment, a alumnes de batxillerat interessats en les tradicionals "carreres de lletres"; l'objectiu era explicar-los en què consisteixen les Humanitats i quines sortides professionals pot aportar el fet d'haver cursat aquesta titulació.

En l’acte hi van participar experts professionals de diversos àmbits, tots units d’alguna manera pel món de la cultura, independentment de la formació acadèmica inicial. Hi van assistir Antoni Laporte, director de l’empresa ARTImetría; Mónica Seitl, llicenciada en Humanitats i coordinadora d’estudis del FERT Batxillerat; Ainhoa Grandes, directora de la Fundació MACBA; Núria Paricio, directora de la Fundació Tot Raval; Toni Segarra, director creatiu de l’agència de publicitat SCPF, i Gustavo Ron, director de cinema i guionista de pel·lícules com Mia Sarah (2006) i Ways to live forever (2010).

Cada professional va explicar la seva progressió acadèmica i com les seves inquietuds els van portar a tenir la professió actual. Així mateix, els sis convidats van animar l’alumnat a cursar la titulació d’Humanitats per diversos motius: “El que aprens humanísticament no passa de moda, és un referent per avançar”, va dir Gustavo Ron, o “Les Humanitats et donen una cultura general”, “és una titulació que et prepara per a tot en la vida”, van afirmar tant Ainhoa Grandes com Núria Paricio. Toni Segarra va afegir: “Felicitats!, sereu pocs, però diferents!”. A tall d’exemple, Ron va comentar que “un humanista aporta molt al cinema: en el fons el que interessa és el missatge, és el que queda més enllà de l’estètica”.