Carmen Mendoza participa en la presentació del llibre de Jonathan F. P. Rose al COAC

30/04/19
Comparteix aquesta informació

En l'acte es va reivindicar el model d'habitatge sostenible i la recuperació d'espais naturals a les ciutats

Carmen Mendoza participa en la presentació del llibre de Jonathan F. P. Rose al COAC

El 10 d'abril, el prestigiós urbanista i escriptor nord-americà Jonathan F. P. Rose va presentar el seu llibre La ciutat ben temperada (Antoni Bosch Editor) al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. La presentació es va articular entorn d'una taula rodona moderada per l'arquitecta Maria Sisternas i en la qual van participar, a més de l'autor, la sotsdirectora de Relacions Internacionals de UIC Barcelona School of Architecture, Carmen Mendoza, i els arquitectes Antoni Sorolla i Ana Puig Pey. L'acte va estar organitzat, a més, per la professora Ana Cocho-Bermejo.  

Rose està considerat un dels pensadors nord-americans més importants sobre temes urbanístics i és famós per haver elaborat plans que integren solucions ambientals, socials i econòmiques per donar resposta als problemes que afronten les ciutats contemporànies.  “Vaig començar a pensar aquest llibre amb 20 anys i avui en tinc 67. L'assaig neix de la necessitat de crear una ciència al voltant de les ciutats que, fins llavors, no existia”, va explicar el mateix Rose en la seva intervenció. “A finals de segle, el 80 % de la població viurà en ciutats”, va afegir, “per la qual cosa necessitem crear solucions en un món marcat per la sobreexplotació i el canvi climàtic”.

En la ronda d'intervencions, Carmen Mendoza va destacar la importància de les aportacions teòriques de l'autor nord-americà i va afirmar que “les comunitats juguen un rol crucial quan parlem de models de transició sostenible”.  A més a més, va subratllar la importància que tant arquitectes com urbanistes tinguin en compte, en els seus treballs, no només l'espai físic de les ciutats sinó també l'espai social.  

A més a més de la seva tasca acadèmica, Jonathan F.P. Rose també planifica i construeix, en col·laboració amb administracions locals i organitzacions sense ànim de lucre, habitatges sostenibles i centres culturals, de salut i educatius.  La seva feina ha estat reconeguda, entre d’altres, pel National Trust for Historic Preservation o l'American Institute for Architects.