UIC Barcelona llança un nou màster per formar experts en intel·ligència artificial aplicada a l’arquitectura

04/05/20
Comparteix aquesta informació

El programa està dirigit pels professors Ana Cocho i Diego Navarro al costat del catedràtic de la UPC Josep Muntañola

UIC Barcelona llança un nou màster per formar experts en intel·ligència artificial aplicada a l’arquitectura
Generació algorítmica de volums per a l’optimització de criteris arquitectònics

UIC Barcelona School of Architecture inaugura, el curs que ve, la primera edició del Master’s Degree in Artificial Intelligence for Architecture & Design, dirigit a arquitectes i enginyers de les disciplines relacionades amb el disseny arquitectònic que vulguin formar-se com a experts en processos d’intel·ligència artificial (IA). El programa està dirigit pels professors Ana Cocho i Diego Navarro i pel catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Josep Muntañola.

Partint d’un enfocament interdisciplinari, el programa proposa aprofundir en la relació entre l’arquitectura i la computació en el procés metodològic del disseny, a través de l’estudi de la intel·ligència artificial i els seus algorismes. “Els arquitectes arriben tard a l’era de la intel·ligència artificial i no podem obviar que aquest canvi en la humanitat afectarà també la nostra disciplina, per la qual cosa es fa necessari formar els futurs arquitectes per dotar-los d’habilitats relacionades amb la IA”, expliquen els directors. “Respecte a altres programes, el nostre màster proposa una aproximació més tècnica i teòrica tant des del punt de vista computacional com per les implicacions que té en l’arquitectura universal”, recalquen.

El màster, que té caràcter presencial, ofereix un total de 25 places i es durà a terme de setembre a juny. “Esperem que els estudiants puguin servir de pont entre dos àmbits: ja sigui com a especialistes dins de despatxos que apostin per noves metodologies en IA o com a consultors en àmbits molt més tecnològics que requereixen coneixements arquitectònics per guiar les decisions de disseny o ús”, conclouen Ana Cocho i Diego Navarro.