Videoconferència | Nicole Aschoff: “Smartphones, Smart Cities, and the Digital Frontier”

Conferència
Comparteix aquesta informació
29/04/2019:00h

El proper 29 d'abril, la sociòloga i escriptora nord-americana Nicole Aschoff intervé en el cicle Foros 2020 amb una videoconferència oberta al públic titulada “Smartphones, Smart Cities, and the Digital Frontier”. Aschoff abordarà en quina mesura les relacions, estructures i idees encarnades i activades pels telèfons intel·ligents estan al centre de canvis importants del capitalisme, establint les bases d'un nou paradigma d'apropiació i explotació. “Els telèfons intel·ligents s'han convertit en una característica omnipresent de la vida moderna durant l'última dècada. No obstant això, els nostres marcs per avaluar la importància d'aquests ordinadors de butxaca sovint se centren en qüestions d'addicció o autopresentació, passant per alt el paper dels telèfons intel·ligents a la frontera digital”, explica.

Nicole Aschoff és sociòloga, escriptora i editora. És autora dels assajos Smartphone Society: Technology, Power and Resistence in the New Gilded Age i The New Prophets of Capital. Aschoff és doctora en Sociologia per la Universitat Johns Hopkins i actualment és editora general de la revista Jacobin i editora en cap del Boston Institute for Nonprofit Journalism.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Co-benefits” (Beneficis col·laterals). Foros 2020 pretén reflexionar sobre els vincles i els processos d'interacció cultural entre l'arquitectura contemporània i altres manifestacions artístiques com la dansa, l'escultura, el cinema o el còmic.

Idioma: Anglès