Foros 2019 | Addenda Architects: "Construint el buit"

Conferència
Comparteix aquesta informació
25/03/1919:00h

L'estudi barceloní Addenda Architects, integrat per Roberto González, Anne Hinz, Cecilia Rodríguez, Arnau Sastre i José Zabala (exalumne de UIC Barcelona School of Architecture), participa el 25 de març en el cicle Foros 2019 per exposar el seu projecte per al Museu Bauhaus Dessau, la inauguració del qual tindrà lloc el 8 de setembre. 

La proposta d'Addenda Architects es va convertir en la guanyadora d'entre els 830 projectes que es van presentar al concurs internacional convocat per la Fundació Bauhaus Dessau per a la construcció d'un museu que acollirà la col·lecció de la històrica escola que va revolucionar l'art i l'arquitectura del segle XX. “L'aspecte més significatiu del disseny pragmàtic i auster és la reencarnació subtil de l'esperit Bauhaus, en particular identificat amb el famós oxímoron de Mies van der Rohe ‘menys és més’. Referint-se a algunes característiques específiques de l'escola Bauhaus a Dessau (el mur cortina de vidre, el pont de dos pisos i la impressió general de transparència, lluminositat i superfícies planes), el nou museu incorporarà un manifest de la cultura contemporània que podria descriure's amb més precisió amb l’expressió ‘baixa resolució en la seva màxima expressió’”, expliquen des de l'estudi barceloní.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (Identitats). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d'identitat en l'exercici de l'arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual. Per segon any consecutiu, el cicle està organitzat en col·laboració amb BBConstrumat.

Idioma: Anglés

Accés gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture