El Campus Sant Cugat acull la 3a edició dels Premis de Recerca en Infermeria Fundació Vila-Saborit

30/11/18
Comparteix aquesta informació

La Dra. Rosalia Santesmases i Eva Pérez han estat guardonades amb el Premi a la Millor Tesi Doctoral i el Premi al Millor Treball Final de Màster respectivament.

El Campus Sant Cugat acull la 3a edició dels Premis de Recerca en Infermeria Fundació Vila-Saborit

El dimarts 20 de novembre, en el marc de la festivitat de Santa Isabel d’Hongria, patrona de la Infermeria, l’Auditori del Campus Sant Cugat va ser l’escenari del lliurament de la tercera edició dels Premis de Recerca en Infermeria Fundació Vila-Saborit. A l’acte hi van assistir Delfí Vila, fundador de la Fundació Vila-Saborit, i Albert Tort, president del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. 

La Dra. Cristina Monforte, directora del Departament d’Infermeria de UIC Barcelona, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als sis candidats finalistes i a tots els assistents. Seguidament, va donar les gràcies als participants i a tots els professionals, tant de l’àmbit acadèmic com de l’àmbit clínic, que han format part del jurat encarregat d’avaluar les 42 candidatures presentades.  

L’acte va continuar amb la presentació de les tres tesis doctorals i tres treballs de final de màster seleccionats com a finalistes, que van ser avaluats per la Dra. Montse Edo, professora de l’EUI Gimbernat; la Dra. Anna Ramió, professora del Campus Docent Sant Joan de Déu de Barcelona;  Anna Cruz, directora d’Operacions HUSC i directora de Processos Assistencials i Cures de l’Hospital Universitari Sagrat Cor, i Daniel Regaña, adjunt a la Direcció de Processos Assistencials i Cures de l’Hospital Universitari Sagrat Cor. 

En l’edició d’enguany, el Premi a la Millor Tesi Doctoral va recaure en la Dra. Rosalia Santesmases i el seu treball “Nivell d’alfabetització en salut i pràctiques d’autocura en pacients amb insuficiència cardíaca atesos a l’atenció primària”. En la categoria de Millor Treball Final de Màster, el primer premi va ser per a l’estudi “Eficacia de Fixoloc, frente a apósitos adhesivos en la prevención de complicaciones de la herida quirúrgica y lesiones cutáneas en la cirugía oncológica de mama”, d’Eva Pérez. En tots dos casos, el jurat va destacar el caràcter innovador dels projectes, així com la seva aplicabilitat clínica.