Acaba el seminari-concurs d'oratòria organitzat per la Facultat d'Humanitats

29/04/15
Comparteix aquesta informació

En el marc de la Setmana Cultural, el 23 d’abril passat va tenir lloc la final del seminari concurs d’oratòria, en el qual han participat una vintena d’alumnes de tota la Universitat. La convidada d’honor va ser la professora Lola Josa, de la Universitat de Barcelona, que va parlar sobre les Humanitats en la cultura occidental del segle XXI. En l’acte també es van lliurar els premis de l’app Cultural Job Game.

Acaba el seminari-concurs d'oratòria organitzat per la Facultat d'Humanitats

La finalitat que la Facultat d’Humanitats persegueix amb aquest seminari és apropar l’art de l’oratòria a tots els alumnes de la Universitat que ho vulguin. Concretament, en aquesta edició el tema proposat girava entorn els vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), fixats l’any 2000 per les Nacions Unides.

En el seminari els alumnes havien de triar un dels quatre objectius que es van proposar i tractar-lo al concurs d’oratòria. Abans, el 17 d’abril, es va fer una sessió pràctica per preparar la jornada del dia 23.

Tot això va ser possible gràcies a la col·laboració de Santillana i a un jurat format pels professors Fernando Carrera i Blanca Ballester, i Elena Santa María, tècnica del Servei d'Innovació i Qualitat Educativa (SIQE) de la UIC. Els membres del jurat van destacar l’alt nivell de tots els participants.

Els guanyadors del primer, segon i tercer premi, respectivament, van ser Pedro Pérez-Costa, alumne de Dret; Anna Viñals, de la doble d’Humanitats i Dret, i Carolina Hayes, d’Humanitats. Els alumnes Albert Grandes i Javier Rodríguez-Alsina, d’Humanitats i Dret, van rebre una menció especial. D’altra banda, Pablo Romero, futur alumne de la doble en Dret i Humanitats, va ser el guanyador del Cultural Job Game, en el qual han participat cent alumnes.

D’altra banda, la conferenciant convidada, la Dra. Lola Josa, mitjançant un conjunt de metàfores va posar èmfasi en la lectura dels grans textos com si es tractés d’un pelegrinatge gràcies al qual el caminant es va transformant a si mateix i la seva vida es transfigura. “No hi ha temps per perdre –va dir–, l’existència és una cosa massa important”.