Alumnes d’Arquitectura visiten la fàbrica de Rockwool a Pamplona

05/02/18
Comparteix aquesta informació

A més a més de la planta de producció, els estudiants també han visitat diversos edificis pioners en matèria d’eficiència energètica

Alumnes d’Arquitectura visiten la fàbrica de Rockwool a Pamplona

Alumnes de UIC Barcelona School of Architecture han visitat, el 14 de desembre, la planta de producció de Rockwool —fabricant capdavanter de solucions d’aïllament sostenibles— a Caparroso, Navarra. 

La visita, que té el suport d’un dels patrocinadors de la Càtedra d’Edificació Industrialitzada i Medi ambient (CEIM), els últims anys s’ha fet dins de l’assignatura de Sostenibilitat 1 del Grau en Arquitectura. Aquesta activitat ofereix una oportunitat immillorable perquè els estudiants coneguin de primera mà el procés de fabricació d’un dels components essencials per aconseguir la sostenibilitat energètica dels edificis: l’aïllament tèrmic. 

Aprofitant el viatge a Pamplona, els alumnes també van visitar edificis que han apostat per l’eficiència energètica a la capital navarresa i que han incorporant els sistemes d’aïllament Rockwool. D’aquesta manera, els estudiants van anar al Building Thermos, un dels primers edificis plurifamiliars a Espanya que va aconseguir la certificació de Passivhaus; la rehabilitació energètica del barri de Txantrea, Efidistrict Txantrea, i la torre d’habitatges de Barañain. 

La visita a aquestes edificacions es va fer amb la col·laboració del personal tècnic de Rockwool, el Jordi Guivernau (Technical Service) i el Joan Guillén i Miguel Rodríguez (Prescripció), així com dels arquitectes i l’empresa constructora dels diferents projectes de rehabilitació.