Alumnes de l´ESARQ-UIC proposen estratègies de millora per a Torre Baró

19/12/14
Comparteix aquesta informació

Alumnes del Master of International Cooperation: Sustainable Emergency Architecture de l’ESARQ-UIC han exposat avui a Torre Baró algunes propostes d’estratègies de millora per a aquest barri del districte de Nou Barris, davant tècnics del districte i la comunitat de veïns. En concret, els alumnes presentaran a partir de les 10.00 h a la seu de l'Associació de Veïns de Nou Barris les propostes que han treballat durant dues setmanes com a repte d’anàlisi de la realitat d’aquesta zona en un taller realitzat a la UIC, en el marc del màster.

Alumnes de l´ESARQ-UIC proposen estratègies de millora per a Torre Baró

Durant el taller els alumnes han dut a terme una anàlisi social i espacial del barri centrat en un aspecte que l’oficina tècnica del barri de Torre Baró considerava molt necessari: determinar com els negocis, els serveis i les instal·lacions poden impulsar la innovació i la diversitat econòmica.

El taller tractava de respondre quin tipus d’activitat comercial necessita Torre Baró; si els nous negocis proposats poden basar-se en les necessitats de la comunitat i, per tant, impulsar el canvi i la millora urbanística; quina percepció en tenen les diferents parts interessades i quines cultures de consum per poder proposar llocs i tipus d’activitats comercials per al barri, entre d’altres qüestions.

Situat entre barreres d’infraestructures importants, com les carreteres i les vies del tren, Torre Baró reposa sobre la topografia escarpada de la muntanya de Collserola. El barri es va construir en subdivisions de parcel·les privades i els veïns hi van anar construint els seus habitatges al llarg dels anys sense plans establerts. Es tracta d’un barri mancat d’activitat comercial, i el seu teixit urbà està compost per cases de baixa densitat i en molts casos d’autoconstrucció.

Exposició al CCCB en el marc de Piso Piloto: 4 de juny de 2015 al 25 d'octubre de 2015. 
Exposició al Museo de Antioquia en el marc de Piso Piloto, Medellín, Colombia: 24 de juny de 2015 al 20 de novembre de 2015.