Alumnes d’Humanitats exploren fora de l’aula la història de l’art i de la restauració

28/11/17
Comparteix aquesta informació

La Dra. Crispí visita amb els estudiants el MNAC i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) per descobrir in situ les tècniques i procediments.

Alumnes d’Humanitats exploren fora de l’aula la història de l’art i de la restauració

L’art forma part de l’ADN de la Facultat d’Humanitats i per això, des de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), no només es busca ensenyar idees i tècniques, sinó que es potencia l’observació en un entorn professional. Una filosofia acadèmica que els alumnes de la facultat han viscut recentment amb dues sortides molt didàctiques.

El 20 de novembre passat, un grup d’estudiants acompanyats de la Dra. Crispí van visitar el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix. La visita els va permetre veure in situ el procés de restauració mitjançant les tècniques de la radiografia i l’anàlisi fisicoquímic.

D’altra banda, els alumnes de grau també han visitat el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Aquesta activitat els ha permès descobrir la important col·lecció d’art romànic que  acull el museu (del segle XI al XIII), considerada una de les més completes del món, així com la col·lecció d’art gòtic (segles  XIII-XV) que hi ha exposada.