Alumnes d’Infermeria sensibilitzen uns 400 joves sobre l’abús de l’alcohol

01/04/17
Comparteix aquesta informació

140 alumnes d’Infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) han sensibilitzat aquest matí uns 400 alumnes de batxillerat i cicles formatius sobre els perills de l’abús de l’alcohol, a través de cinc tallers pràctics, en la sisena edició de la jornada “Què passa quan et passes”.

Alumnes d’Infermeria sensibilitzen uns 400 joves sobre l’abús de l’alcohol

La jornada ha començat amb una performance realitzada per un grup de teatre, que ha escenificat una festa que acaba dramàticament a causa de l’abús de l’alcohol. Després d’aquesta simulació, s’han ofert diversos tallers simultanis: un taller de reanimació cardiopulmonar, un altre sobre alcohol –en què els joves han pogut comprovar l’alteració visual que produeix l’alcohol–, un de primers auxilis i altres sobre maltractament i bullying.

La Dra. Cristina Monforte, directora del departament d’Infermeria de UIC Barcelona, ​​s’ha mostrat satisfeta amb el desenvolupament de la jornada, que aquest curs arriba a la sisena edició, ja que “s’ha assolit l’objectiu que es marcava: contribuir a fer una societat més sensible als temes de salut”. La Dra. Monforte ha destacat el fet que hagin estat els mateixos alumnes, de primer a quart d’Infermeria, els qui hagin format altres estudiants, ja que “en l’àmbit docent, està comprovat que hi ha més aprenentatge quan el missatge és entre iguals. També es produeix un efecte professionalitzador en els nostres estudiants a l’hora d’assumir i fer la tasca pròpia dels infermers”.

La jornada ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit.