Alumnes d'Infermeria de UIC Barcelona atenen més de 1.000 persones en situació de vulnerabilitat a les unitats AIDIR

17/05/19
Comparteix aquesta informació

Des que es van inaugurar el 2016, les unitats d'Atenció d'Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR), situades a Ciutat Vella i al Parc Sanitari Pere Virgili, han ofert un total de 174 activitats liderades per alumnes del Grau en Infermeria i en les quals han participat una mitjana de 330 persones cada curs

Alumnes d'Infermeria de UIC Barcelona atenen més de 1.000 persones en situació de vulnerabilitat a les unitats AIDIR
Un total de 74 alumnes del Grau en Infermeria han atès més de 1.000 persones en situació de vulnerabilitat en les dues Unitats d'Atenció d'Infermeria Docència i Recerca (AIDIR), des que es van crear el 2016. Els dos centres, coordinats pel Departament d'Infermeria, pretenen promoure la salut de les persones en termes d’autocura i fomentar un estil de vida saludable. També tenen com a objectiu apoderar els estudiants d'Infermeria i potenciar-ne el lideratge.
 
Des que es va posar en marxa el projecte, els dos centres han dut a terme un total de 174 activitats, entre les quals destaquen sessions educatives i grupals, tallers i creació i desenvolupament de materials educatius. Gràcies a aquestes activitats, que es realitzen mitjançant tècniques de Health Coaching, els assistents obtenen més eines per prendre decisions en salut, més formació sanitària, més autonomia per a l’autocura, i potencien el desenvolupament de les habilitats conductuals, emocionals, socials i cognitives. Aquestes accions, a més a més, permeten als alumnes desenvolupar actituds de solidaritat, sensibilitat i responsabilitat social, despertar l'interès i crear consciència per determinades necessitats o situacions, a més de reforçar els valors humans. 
 
AIDIR Ciutat Vella és una unitat dirigida a persones i famílies de la zona en risc d'exclusió social. En concret, el centre treballa en col·laboració amb la Fundació Roure, la Fundació Esperança i altres associacions del districte barceloní per afavorir la seva reinserció social o laboral, crear oportunitats d'aprenentatge actiu en termes de salut física-emocional i convivència i contribuir a l'aprenentatge bàsic per a la vida. Aquesta unitat té ajuda de la Fundació “la Caixa” de la convocatòria “Lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social 2018”, en el marc del seu programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials. El 2018, va obtenir també una altra ajuda de la Fundació Godó.