Alumnes del Màster Universitari en Gestió Cultural visiten la primera galeria d’art d’Espanya

13/11/18
Comparteix aquesta informació

Els estudiants, juntament amb la professora Lucía Pérez, van recórrer la Sala Parés acompanyats del president de la galeria, Joan Anton Maragall

Alumnes del Màster Universitari en Gestió Cultural visiten la primera galeria d’art d’Espanya

Alumnes del Màster Universitari en Gestió Cultural i la professora Lucía Pérez van visitar la Sala Parés, la galeria d’art més antiga d’Espanya. La visita formava part d’un estudi de cas de l’assignatura Societat i Cultura del segle XXI, i va consistir a recórrer totes les sales acompanyats del president de la galeria, Joan Anton Maragall. 

El galerista català els va explicar la història de la Sala Parés des dels inicis, el 1877, i va compartir anècdotes interessants sobre Pablo Picasso, Ramon Casas i d’altres pintors que hi han exposat. També els va traslladar la missió que tenen i les característiques que busquen en l’obra que exposen: art compromès que reflecteixi inquietuds, que investigui i obri noves finestres i creï bellesa. A més a més, va detallar el tracte que tenen amb els artistes i com seleccionen les obres. 

En aquest moment, a la Sala Parés hi ha una exposició sobre les òperes programades al Liceu que també van visitar els alumnes. Després, Maragall els va ensenyar les entranyes de la galeria, on es mostren les obres als clients que hi estan interessats i el magatzem, on tenen l’obra pròpia de la galeria.