Alumni i professors de l'ESARQ, premiats als premis EUROPAN 2012

07/06/14
Comparteix aquesta informació

El 2 de juny passat a les 19.30 h es va inaugurar a la seu del COAC l'exposició dels resultats dels Premis EUROPAN 2012, que es podrà visitar fins al 14 de juny. La mostra inclou els projectes premiats tant en l'edició espanyola com els premiats espanyols en les edicions estrangeres. Entre els premiats i les mencions especials de l'edició espanyola i de les estrangeres hi ha un bon nombre d'Alumni i professors de l'ESARQ.

Alumni i professors de l'ESARQ, premiats als premis EUROPAN 2012

La mostra està formada pels panells del concurs dels equips premiats, segons premis i mencions especials. Entre premiats i mencions hi ha els Alumni-ESARQ Andrea Zupan-Dover, Jordi Flores, Gisela Morera, Joan Sanz i Conxa Gené, i també Joan Solà Font, professor de l’ESARQ, Verónica Sánchez Carrer, professora del Master Sustainable Emergency Architecture, i Tomás García Píriz, professor en edicions anteriors del Taller Vertical.

EUROPAN és un concurs de convocatòria biennal sobre idees urbanes i arquitectòniques que té com a objectiu aprofundir en el coneixement i en la recerca en el camp de l’hàbitat i de l’urbanisme. El concurs convoca joves arquitectes, menors de 40 anys, perquè participin en la reflexió sobre els emplaçaments urbans oferts pels organitzadors del concurs de tot el continent.

A l’edició EUROPAN 2012, que portava per títol “La ciutat adaptable / Adaptar la ciutat i l’arquitectura als ritmes urbans”, es convidava a reflexionar sobre la importància dels ritmes i cicles de vida urbana. Davant d’un futur incert, l’objectiu era facilitar la capacitat d’adaptació de la ciutat i, preservant la seva especificitat, contribuir a alentir, accelerar o articular cicles i transformacions: es tractava d’explorar la relació entre el temps i l’espai en projectes d’escala urbana arquitectònica.