Anna Escurriola impulsa ‘Cuatro Treinta’, un curtmetratge per conscienciar sobre les malalties de la pell

30/09/20
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació ha dirigit la seva primera producció de ficció, que retrata l’estigma que pateixen les persones que tenen malalties de la pell a partir d’una història que s’inspira en la seva experiència personal.

Anna Escurriola impulsa ‘Cuatro Treinta’, un curtmetratge per conscienciar sobre les malalties de la pell

Després de treballar en diferents projectes audiovisuals, la professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació Anna Escurriola ha impulsat el seu primer curtmetratge, Cuatro Treinta, que retrata l’estigma que pateixen les persones que tenen malalties de la pell a partir d’una història que s’inspira en la seva experiència personal.

El curt narra la història d’una noia que té una alteració de la pell d’origen genètic i que comença un nou tractament per aconseguir una vida normal i encaixar socialment. El procés, però, li acaba ocasionant un impacte físic i emocional tan gran que es replanteja si és el camí correcte.

Escurriola, que pateix psoriasis, explica que el guió retrata “experiències de discriminació” que ha experimentat durant la seva vida i argumenta la importància d’aquest projecte: “L’objectiu del curtmetratge és donar visibilitat i conscienciar sobre les malalties de la pell i tot el que comporten, per generar empatia i transformar en positiu el sentiment universal sobre ser diferent”.

“Un repte en tots els sentits”

El curtmetratge, que es va enregistrar entre el 4 i el 8 de setembre, es troba en plena fase de postproducció. “La COVID-19 ens va dificultar el rodatge i també ha frenat la cerca de patrocinadors”, relata la professora de la Facultat, que creu que tindrà el muntatge finalitzat i llest per començar amb la distribució abans de Nadal.

Anna Escurriola assegura que liderar el projecte està sent un “repte en tots els sentits”, no només pel fet d’haver dirigit un grup de més d’una vintena de professionals sinó per les implicacions emocionals amb la història. Així mateix, ha aprofitat el curtmetratge per reivindicar la feina de les professionals femenines del sector audiovisual, ja que ha apostat per una “majoria femenina” en els apartats tècnics del muntatge.

Qui ho desitgi pot col·laborar en el curtmetratge amb una aportació en aquest enllaç.