Antonio Argandoña imparteix una masterclass a l'IESE Business School a alumnes d'ADE

23/04/15
Comparteix aquesta informació

El professor emèrit Antonio Argandoña va impartir una masterclass a l'IESE Business School als alumnes del Programa d'Excel·lència Acadèmica (PEA) de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials.

Antonio Argandoña imparteix una masterclass a l'IESE Business School a alumnes d'ADE

Foto: Discurs d'Antonio Argadoña com padrí de la promoció d'ADE 2014

Argandoña va impartir la sessió "L'economia és fàcil", en què va  desgranar de manera senzilla i propera les claus per entendre la crisi econòmica: com es va arribar a la crisi, com ha anat evolucionant i com sortir-ne.

En aquest sentit, el professor emèrit va resseguir-ne els temes més importants: la taxa de creixement econòmic, el compte de resultats, la renda de les llars, les exportacions, els béns d'equip, l'estalvi...; especialment, també la reforma laboral de 2012 i del deute públic.

"L'economia és fàcil. Cal entendre les matemàtiques i els models econòmics per entendre-la, però no és difícil". Argandoña va afirmar també que l'important és entendre el comportament de les persones, que no es poden enquadrar només en models econòmics.

Sobre el programa PEA

El Programa d’Excel·lència Acadèmica (PEA) “Bridgind University and Business” és un seminari adreçat als alumnes amb millor expedient acadèmic d’entre segon i quart d’ADE, que la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials duu a terme per primera vegada aquest curs.

Consta de dos mòduls distribuïts en els dos semestres del curs. Cada mòdul té cinc sessions, que estan dedicades a diferents àrees del management, en què participen directius convidats. D’altra banda, al llarg de cada semestre els estudiants participen en una “Consulting Competition”, per a la qual han de formar un grup de consultoria i donar resposta a un repte empresarial concret. Al final de tots dos mòduls presenten les seves propostes davant d’un jurat d’experts.