Arrenca una nova edició de ‘Foros’, el cicle de conferències de la School of Architecture de UIC Barcelona, ​​referent en el panorama arquitectònic actual

11/01/17
Comparteix aquesta informació

En aquesta nova edició, el cicle de conferències “Foros” de la School of Architecture de UIC Barcelona es vertebra sota el títol “The Agency of Architecture”. Un concepte que convida a la reflexió sobre la capacitat que posseeixen els arquitectes d’enriquir, alterar o, fins i tot, posar en crisi l’entorn.

Arrenca una nova edició de ‘Foros’, el cicle de conferències de la School of Architecture de UIC Barcelona, ​​referent en el panorama arquitectònic actual

Coincidint amb la celebració dels 20 anys de la School of Architecture de UIC Barcelona, ​​aquesta nova edició de “Foros”, considerada un referent en el panorama arquitectònic actual, estrena direcció i incideix en el seu caràcter públic i obert.

El dilluns 6 de febrer comença “Foros”, el cicle de conferències d’arquitectura obertes al públic, en què arquitectes de prestigi nacional i internacional visitaran la School of Architecture de UIC Barcelona i compartiran la seva visió de l’arquitectura i de la professió a través dels seus treballs. Una nova edició que, coincidint amb la celebració dels 20 anys de la School of Architecture, incorpora novetats que volen potenciar la contribució del cicle per enriquir el panorama arquitectònic local i aportar-hi noves visions.

El cicle “Foros 2017” està dirigit per l’arquitecta, crítica i comissària fundadora de l’estudi de recerca i editorial independent dpr-barcelona, ​​Ethel Baraona, i sota el títol “The Agency of Architecture” pretén donar veu a aquelles pràctiques que busquen constantment enriquir, alterar o, fins i tot, posar en crisi, el que creiem que hauria de ser l’agència de l’arquitectura. Entenent el terme agència des del prisma filosòfic i sociològic que el defineix com la capacitat que té una entitat d’actuar en un entorn donat. Segons la nova directora del cicle, “L’agència de l’arquitectura es pot entendre com un catalitzador per crear alternatives per a l’entorn construït, i la manera de fer-ho pot ser des de la recerca fins a les intervencions urbanes, exposicions o edificis”.

L’objectiu del cicle “Foros” que organitza la School of Architecture, aconseguir que els alumnes puguin compondre el seu propi univers arquitectònic a través de l’experiència de prestigiosos arquitectes, tant nacionals com internacionals, ha traspassat les aules. A l’obrir l’assistència al públic de la ciutat, el cicle s’ha consolidat com a referent en el panorama arquitectònic actual i punt de trobada dels professionals de Barcelona. En aquesta nova edició, gràcies a la col·laboració del Banc Mediolanum, i amb l’ànim d'incidir en el caràcter públic i obert del cicle, una de les conferències tindrà lloc al palauet Abadal, edifici noucentista ubicat al carrer Capità Arenas amb Diagonal.

“Foros 2017” gaudirà de les ponències de reconeguts arquitectes de perfils diversos que, junts, complementen una visió àmplia de l’arquitectura. El 6 de febrer comença el cicle amb Ines Weizman, professora de teoria de l’arquitectura i directora de l’Institute for History and Theory of Architecture and Planning a la Bauhaus, Universitat de Weimar. El 20 de febrer visita l’escola Ippolito Pestellini, soci d’un dels despatxos mítics de l’arquitectura contemporània, OMA, i del seu estudi d’investigació, AMO. El cicle continua amb el jove despatx català GOIG, format per Pol Esteve i Miquel Mariné (6 de març); Markus Bader, cofundador de Raumlabor i director de la Urban School Ruhr (20 de març); Rafi Segal, professor associat al MIT (3 d’abril), i María Langarita, fundadora de Langarita-Navarro, despatx madrileny reconegut amb una menció especial en els premis Mies van der Rohe 2013 (24 d’abril). El punt final d’aquesta edició el posarà el provocador arquitecte alemany Arno Brandlhuber, autor del projecte “Antivilla” casa de cap de setmana i lloc d’exili per als artistes de Berlín, el 8 de maig.