Balanç i futur al claustre universitari de la UIC

19/07/13
Comparteix aquesta informació

L'Aula Magna de la UIC ha acollit avui el Claustre Universitari de tancament de curs acadèmic. Al claustre, dirigit tant a personal docent com a personal administratiu de la UIC, s'ha fet balanç del curs present i s'han anunciat les novetats per al curs següent. Així mateix, s'han fet públics nomenaments, entre els quals hi ha els relleus de dos degans i de la junta directiva de l'ESARQ.

Balanç i futur al claustre universitari de la UIC

L’acte l’ha obert el Rector, Pere Alavedra,  que ha lloat la tasca conjunta realitzada durant el curs i ha destacat la necessitat de “ser excel·lents” i de treballar “en xarxa”: “La societat actual necessita perfils forts en actituds i aptituds”, ha comentat, i ha afegit que “tota organització només pot ser eficaç si té ben arrelat el sentiment comunitari. Si volem sobresortir, hem de treballar per formar equips grans i treballar en xarxa”.

Acte seguit, hi han intervingut el Dr. Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat; el Dr. Frederic Marimon, vicerector de Recerca; la Dra. Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, i el gerent de la universitat, el Sr. Alberto Canals. Tots han fet balanç de les seves àrees i han destacat les línies d’acció que preveu el pla estratègic.

Per la seva banda, la Sra. Belén Castro, secretària general, ha fet públics els nomenaments i renovacions a les juntes de centre de facultats de cara al proper curs.

El Dr. Enric Vidal ha estat nomenat degà de la Facultat d’Educació, i ha pres el relleu del fins ara degà, el Dr. Albert Arbós. De la mateixa manera, el Dr. Jaume Camps relleva en el càrrec la Dra. Mireia Tintoré i passa a ser vicedegà de la Facultat.

També s’ha fet pública la renovació de la junta de centre de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials. El Dr. Toni Mora, fins ara vicedegà de la Facultat, passa a ser el nou degà, que relleva en el càrrec el Dr. Miquel Bastons. Assumeix el càrrec de vicedegà el Dr. Pedro García del Barrio.

Així mateix, s’incorpora a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut Xavier Corbella com a vicedegà de Màsters i Postgraus i Relacions Institucionals.

Finalment, Pere Vall és el nou director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UIC (ESARQ-UIC), que pren el relleu del fins ara director Vicenç Sarrablo. Pere Vall tindrà en la seva junta Álvaro Cuéllar com a subdirector de professorat, Marta Benages com a cap d’estudis i Carmen Mendoza com a subdirectora i responsable de Relacions Institucionals.

Després de les compareixences, s’ha fet el lliurament de les medalles de plata a una desena de persones que celebren deu anys a la UIC.

Finalment, el Sr. Josep M. Pujol, president de la Fundació Familiar Catalana, ha tancat el Claustre amb un discurs en què ha repassat els quinze anys d'existència de la UIC i ha dibuixat les línies de futur de la universitat, tot destacant que cal "ambicionar l'excel·lència".