Les claus de l’aprenentatge competencial al batxillerat humanístic es tornen a debatre a UIC Barcelona

08/05/18
Comparteix aquesta informació

La cinquena Jornada de Formació de Professors del Batxillerat Humanístic va tenir lloc els dies 20 i 21 d’abril.

Les claus de l’aprenentatge competencial al batxillerat humanístic es tornen a debatre a UIC Barcelona

La cinquena Jornada de Formació de Professors del Batxillerat Humanístic es va celebrar els dies 20 i 21 d’abril a UIC Barcelona. Sota el títol “Claus per a un aprenentatge competencial al batxillerat, una mirada transversal”, es buscava reflexionar sobre les claus i les experiències didàctiques d’aquest aprenentatge en l’etapa del batxillerat.

Les sessions, organitzades pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i UIC Barcelona, es van fer a partir d’un format que combinava conferències magistrals amb tallers.

Així, els ponents van donar respostes a preguntes com ara si és possible avaluar la comprensió lectora al batxillerat o quines estratègies poden ajudar els alumnes a pensar. 

En aquesta línia, segons el Dr. Javier Valle, professor de la Universitat Autònoma de Madrid, el motor de l’educació per competències és clar: transmetre passió per la literatura, per la filosofia o per la història.

A la Jornada, hi van assistir més de 40 professors de les diferents especialitats de les Humanitats de diversos centres educatius de Catalunya. El punt final el va posar el Dr. Xavier Ibáñez, professor i subdirector de l’escola Sant Gregori.