Com puc saber què haig d’estudiar?

11/03/18
Comparteix aquesta informació

El cap de setmana passat 9 i 10 de març, alumnes i pares de 4t d’ESO i Batxillerat van participar en la primera edició de la Jornada Vocāris que organitzava UIC Barcelona.

Com puc saber què haig d’estudiar?

L’objectiu de la jornada, dirigida per professors universitaris, era donar als alumnes recursos per triar el seu futur professional. A l’acte, hi va participar la Fundació Bertelsmann, entitat especialitzada en l’orientació i en l’ocupació dels joves.  

La jornada del divendres estava especialment dirigida als alumnes. La tarda va començar amb el taller “MyWayPass”, una plataforma d’orientació acadèmica i professional especialment preparada per a natius digitals. Els alumnes van poder reflexionar sobre la seva vocació, els seus interessos i aspiracions i informar-se sobre els diferents itineraris formatius i professionals. Seguidament va tenir lloc un taller de coaching en què Mireia Cabrero, psicòloga psicoterapeuta i coach els va ajudar a conèixer-se i descobrir els seus talents. 

Dissabte la jornada es dividia en sessions dirigides a pares i a fills. La referència dels pares és molt important a l’hora d’orientar-se professionalment, per aquest motiu, els pares van tenir dues sessions exclusives per a ells. La primera, dirigida a saber orientar professionalment els fills, respectant la seva identitat personal. La segona, sobre el sistema universitari català, el funcionament i el model de UIC Barcelona, que va ser dirigida pel rector, el Dr. Xavier Gil. 

Per altra banda, durant les tres hores de matí, van tenir lloc sis taules rodones per àrees d’estudi. Els alumnes podien escollir-ne tres. Una trentena de professors de diferents universitats i professionals els van aclarir els dubtes sobre cadascuna de les carreres de manera personalitzada.