Comença l'18a edició de Foros, el cicle de conferències d'arquitectura de la School of Architecture de UIC Barcelona

13/01/16
Comparteix aquesta informació

En aquesta 18a edició, el cicle de conferències Foros de la School of Architecture de UIC Barcelona es vertebra sota el títol “Origen”. Un concepte que convida a la reflexió sobre els orígens de les idees, allò de vegades invisible i difícil d’explicar que sovint és capaç de canviar les circumstàncies. Considerat un referent en el panorama arquitectònic actual, el cicle Foros reuneix prestigioses veus de professionals de l’arquitectura internacional que realcen la diversitat del perfil de l’arquitecte contemporani.

Comença l'18a edició de Foros, el cicle de conferències d'arquitectura de la School of Architecture de UIC Barcelona

El proper 1 de febrer comença una nova edició dels Foros, el cicle de conferències d’arquitectura obertes al públic, en què arquitectes de prestigi nacional i internacional visitaran la School of Architecture de UIC Barcelona i compartiran la seva visió de l’arquitectura i de la professió a través dels seus treballs.

Jorge Vidal, professor i director dels Foros, sota el títol “Origen”, proposa als conferenciants d’aquesta edició anar a l’origen de les coses, dels pensaments, dels projectes i les obres, per traçar així un full de ruta cap a la comprensió d’allò, de vegades, invisible i difícil d’explicar. Segons Vidal, l’origen és “el germen d’allò tan poderós que són les idees. El punt d’inici de qualsevol idea o suma d’idees. Capaç de desenvolupar i canviar les circumstàncies”.

El cicle Foros s’ha consolidat, al llarg dels anys, com un referent en el panorama arquitectònic actual. El seu objectiu d’aconseguir que els alumnes puguin compondre el seu propi univers arquitectònic gràcies a l’experiència de prestigiosos arquitectes, tant nacionals com internacionals, traspassa les aules en obrir l’assistència al públic de la ciutat. El cicle Foros, organitzat per la School of Architecture, s’ha convertit en punt de trobada dels professionals de Barcelona.

L’edició 2016 ofereix conferències de reconeguts arquitectes de perfils diversos que, tots junts, donen una visió àmplia de l’arquitectura. L’1 de febrer comença el cicle amb Christoph Hölscher i Victor Schinazi, directors de la Càtedra de Ciència Cognitiva de l’ETH Zürich. Continua amb l’arquitecte espanyol Luis Martínez Santa-María, conegut per les seves publicacions entorn de la reflexió arquitectònica; Arquitectura-G, últim premi Mies van der Rohe a l’arquitecte emergent, i Harquitectes. A la recta final del cicle ens visitaran el despatx italià Baukuh, fundadors de la revista d’arquitectura San Rocco, i l’arquitecte suís Pascal Flammer, que va treballar amb Valerio Oligati. Tancarà el cicle el prestigiós arquitecte xilè Smiljan Radic, nomenat membre honorari de l’American Institute of Architects l’any 2009 i autor del Pavelló Serpentine Gallery el 2014.