Comença el Taller Vertical 2017 ‘Exhibition spaces’

08/09/17
Comparteix aquesta informació

Dilluns passat, 4 de setembre, l’ESARQ - School of Architecture va començar el curs 2017-2018 de la School of Architecture de UIC Barcelona, ​​amb l’acte d’obertura de la 21 edició del Taller Vertical. Sota el títol “Exhibition spaces”, del 4 al 13 de setembre, l’escola en ple aixeca cinc unitats expositives.

Al començament de l’acte Josep Lluís i Guinovart, el director de l’escola, va pronunciar un discurs d’obertura i va donar una càlida benvinguda als estudiants.

Seguidament, va donar la paraula a Manuel Arenas, un dels coordinadors del Taller Vertical, que va explicar el concepte i els objectius d’aquesta nova edició del taller. Sota el títol “Exhibition spaces”, es tracta de construir cinc unitats expositives transportables i de fàcil muntatge i desmuntatge que podran tenir diverses “vides”. La primera vida serà el mateix Taller Vertical.

A continuació, va començar la conferència inaugural: “Exhibition spaces”, impartida per Xavier Bustos Serrat, cofundador de Cities Connection Project, seguida de la xerrada que duia per títol “El diseño como proceso”, a càrrec de Carmelo Rodríguez, cofundador d’Enorme Studio.

Finalment, Marta Delgado i Sergi Viñals, alumni de l’escola i coordinadors del Taller Vertical, van tancar l’acte amb una presentació breu dels grups, els professors, els horaris i les dinàmiques del taller.

El Taller Vertical és un workshop d’aproximadament deu dies de durada que es fa a l’inici de cada curs i en el qual tots els alumnes de segon a cinquè de carrera es barregen formant equips, liderats per arquitectes joves i professors de l’escola, amb la finalitat de reflexionar, mitjançant una projecte concret, al voltant d’un tema proposat en cada edició per l’equip director del taller.

El dia 13 de setembre a les 9.30 h tindrà lloc la presentació dels projectes d’alumnes davant del jurat al Pati d’Escultures del CCCB, i a les 17.00 h s’anunciarà el projecte guanyador a l’Aula Magna de UIC Barcelona.