UIC Barcelona commemora l’Any Fabra

05/10/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha acollit, per iniciativa de l’Institute for Multilingualism, l’exposició "Pompeu Fabra, una llengua completa", una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística amb motiu de l’Any Fabra. La mostra, que presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, s’ha pogut veure als vestíbuls dels edificis Alfa i Beta del dimarts 25 de setembre al dimecres 3 d’octubre.

UIC Barcelona commemora l’Any Fabra

Paral·lelament a l’exposició, que durant aquest any s’ha pogut visitar a l'Arts Santa Mònica i en diferents centres, biblioteques i universitats, a UIC Barcelona s’ha fet un concurs a Instagram que plantejava preguntes sobre la vida i obra de Fabra basades en el contingut de la mostra. Entre tots els participants s’ha sortejat un exemplar de La nova normativa a la butxaca, de Neus Nogué, que s’ha endut l’estudiant del Grau en Odontologia Ariadna Vidiella.

Aquesta és la primera activitat que UIC Barcelona organitza en el marc de l’Any Fabra, dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra amb motiu dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, que se celebren aquest 2018.

La propera activitat prevista a UIC Barcelona per commemorar l’Any Fabra serà la conferència “De Fabra a la GIEC: el model per a les universitats de l’àmbit lingüístic català”, a càrrec de Neus Nogué, professora de la Universitat de Barcelona, i que tindrà lloc el 16 de novembre en el marc del Fòrum Vives de Tècnics Lingüístics que se celebrarà a UIC Barcelona.