Conrad Vilanou: “Sou els fonaments de l’edifici que han d’estar amarats de l’amor, veritable clau de volta d’aquest edifici”

07/07/17
Comparteix aquesta informació

Conrad Vilanou, catedràtic de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, ha apadrinat la darrera promoció d’Educació Infantil. L’acte de graduació va tenir lloc l’últim dia de juny, a l’Aula Magna del Campus Barcelona.

Salvador Vidal, vicedegà de la Facultat d’Educació, va ser qui va donar inici a l’acte, fent servir una metàfora –el “viatge pel món de l’Educació”– per referir-se a questa nova etapa dels nous graduats. “Aquest viatge –va dir als nous graduats– pot durar uns quants anys, així que poseu-vos el cinturó dels coneixements de l’ètica, els valors i de la formació continuada”.

En la lliçó magistral, sota el títol “L’amor, clau de volta de la pedagogia”, el catedràtic Conrad Vilanou va remarcar la importància dels mestres: “A partir d’avui tindreu veu per guiar els passos d’aquests infants que ara es troben en el procés inicial de la seva escolarització i formació”. En aquest sentit, els va animar a no oblidar la trajectòria personal de cadascú, per fer-se a la situació dels infants al seu càrrec: “Tots, abans de ser mestres, hem estat alumnes; de la mateixa manera que abans de parlar, vam haver d’escoltar”.

Per acabar, després del discurs de la delegada, la degana de la Facultat, Esther Jiménez, va remarcar que “ser mestre no consisteix només a ser un bon professional”. “Tindreu a les vostres mans –els va dir– les persones més fràgils, més curioses, més dinàmiques, més sinceres i amb més capacitat de sorprendre’s”.

L’acte va concloure amb l’entrega de diplomes als acabats de graduar i amb un refrigeri.