Criptomonedes i ‘blockchain’, un fenomen que creix a passes de gegant

19/04/18
Comparteix aquesta informació

La Facultat organitza una nova sessió en la qual tres economistes aborden la irrupció d’aquest sistema a la societat

Criptomonedes i ‘blockchain’, un fenomen que creix a passes de gegant

Com està afectant l’aplicació i l’ús de les criptomonedes a la societat? I la blockchain? El 12 d’abril, la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials va organitzar una nova sessió per donar resposta a aquestes preguntes amb tres experts.

 Els economistes i professors Pablo Agnese (UIC Barcelona), Ángel López (UAB) i Luz Parrondo (UPF) van debatre sobre els diferents enfocaments d’aquest fenomen econòmic. El debat va girar entorn de cinc àrees d’influència (economia, tecnologia, empreses, política i societat) sobre les quals van oferir el seu particular punt de vista als assistents.

Agnese assegura que els ponents van coincidir en diversos punts, com el fet que “el fenomen en els seus primers anys de vida és disruptiu i està creixent a passes de gegant”. A més a més, van coincidir a assenyalar que es tracta d’un sistema “positiu per a la societat”. Les divergències, però, es van plantejar en com els governs i el sector financer haurien d’actuar i en com la societat i els executius han d’adaptar-se a aquests canvis.