Cristians perseguits: «Ho han perdut tot, menys la fe»

01/06/15
Comparteix aquesta informació

Ariadna Blanco, delegada de Catalunya i les Balears d’Ajuda a l’Església Necessitada, va ser al Campus Sant Cugat de UIC Barcelona ​​per impartir una conferència sobre la situació dels cristians a l’Orient. L’acte va ser organitzat pel vicerectorat de Comunitat Universitària.

Cristians perseguits: «Ho han perdut tot, menys la fe»

Més de 200 milions de persones són perseguides pel món pel simple fet d’estar batejades. En països on domina l’islam o l’hinduisme radical, “els cristians tenen por. Fins i tot el govern crea lleis per discriminar aquest grup”.

Emocionada, Blanco va explicar que les famílies cristianes els fan triar entre convertir-se a l’islam o morir. Aquestes famílies “ho han perdut tot, menys la fe. S’han vist obligades a abandonar casa seva”.

La conferenciant va fer un repàs de la situació dels cristians en diferents països d’Orient. A Egipte, per exemple, els islamistes radicals dominen el 90 % de les escoles. Allà els ensenyen que un musulmà té més dignitat que qualsevol altra persona. “Els adoctrinen en l’odi. Han de fer la guerra santa. Els implanten la llavor del mal des de petits”.

Abans d’acabar, Ariadna Blanco va demanar tres coses. La primera, una petició directa dels cristians perseguits: “resar per ells i per l’ISIS, perquè Déu faci que es converteixi”. En segon lloc, Blanco va demanar algun donatiu per a Ajuda a l’Església Necessitada i, finalment, va demanar que es fes difusió del que passa a Orient. “Estan avergonyits, els cristians d’Orient, que els d’Occident estiguem tan callats. Si calleu i no doneu a conèixer els crims dels terroristes, col·laboreu amb ells”, va dir.

Ajuda a l’Església Necessitada és una institució pontifícia fundada pel Pare Werenfried Van Straaten el 1947. La seva missió és donar suport a l’Església necessitada o que pateix persecució arreu del món. És una institució caritativa, que es finança només dels donatius que rep dels fidels de 19 països.