Cuidar l’alimentació i, alhora, el planeta, ha estat el fil conductor del 9è Taller Transversal de Sostenibilitat

30/11/17
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha celebrat la novena edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, sota el títol “Alimentació sostenible. Cuidem la salut i el planeta alhora”. En aquesta nova edició, s’ha volgut fer una reflexió interdisciplinària sobre l’alimentació sostenible, amb l’anàlisi de la relació entre l’alimentació saludable i la cura del planeta.

A través de la presentació de projectes d’estudiants, d’escoltar els experts de diferents disciplines i dialogar-hi, enguany s’han estudiat les qüestions següents: Quina relació hi ha entre el malbaratament alimentari i la justícia social?, com pot ser que el 2017 encara hi hagi 795 milions de persones que pateixen desnutrició greu?, és sostenible l’ecoagricultura?, quina relació hi ha entre la dieta alimentària i el canvi climàtic?

Així, el taller va començar amb la taula rodona: “Petjada ecològica alimentària i salut”, en què van participar les professores Charo Fernández, de la Universitat de Saragossa, Teresa Tilló, de la Universitat de Barcelona, i Paco Muñoz, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident de la Plataforma Aprofitem els Aliments.

A última hora del matí, després dels diferents tallers interactius i pòsters realitzats pels alumnes, va tenir lloc la conferència-col·loqui: “Nutrition Education and Behaviour Change”, per part de la professora Maria Cinque, de la Universitat LUMSA, de Roma.