De Bofarull y León participen en el IX Congrés Internacional sobre la Família, a Colòmbia

08/11/19
Comparteix aquesta informació

Ignasi de Bofarull, professor de la Facultat d’Educació i Consuelo León, directora de l’Observatori de Polítiques Familiars de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de UIC Barcelona, van participar, el 5 i 6 de setembre, en el IX Congrés Internacional sobre la Família. La cita va ser a la Universitat de La Sabana (Colòmbia).

De Bofarull y León participen en el IX Congrés Internacional sobre la Família, a Colòmbia
Un moment de la intervenció de la doctora Consuelo León.
 

En l’edició d’enguany, el congrés portava el títol: “La persona ON/OFF: Desafiaments de la família en la quarta revolució industrial”. En aquesta ocasió es disposava, com a soci estratègic, d’Interaxion Group, una organització internacional dedicada a l’educació en l’ús responsable d’ambients digitals.

Al congrés, van participar-hi experts internacionals de diferents disciplines. D’una banda, Consuelo León va tractar el panorama de les polítiques familiars a escala internacional. D’altra banda, el professor Ignasi de Bofarull va parlar del joc digital i la influència que té en l’educació. “L’excessiu consum de pantalles en la primera infància –va explicar Bofarull– no només limita el dret del nen a jugar plenament, sinó que pot afectar la seva maduració i condicionar un més bon desenvolupament en el pla de l’aprenentatge, l’afectiu i en la salut de l’infant”.

El congrés va abordar diferents problemàtiques, oportunitats i desafiaments als quals s’enfronta la família avui al voltant de tot aquest món tecnològic.