Dentium i UIC Barcelona creen la Càtedra de Recerca sobre Regeneració Òssia en Implantologia

11/12/18
Comparteix aquesta informació

Dirigida pel Dr. Federico Hernández-Alfaro, la nova càtedra neix amb l'objectiu principal d'investigar i desenvolupar projectes en l'àmbit de la regeneració òssia en odontologia

Dentium i UIC Barcelona creen la Càtedra de Recerca sobre Regeneració Òssia en Implantologia
Dr. Federico Hernández-Alfaro (UIC Barcelona), Dr. Lluís Giner (UIC Barcelona), YC Koh (Dentium Europa), Gloria Mas-Bagà (UIC Barcelona), Lea Lee (Dentium Europa)
La Càtedra de Recerca sobre Regeneració Òssia en Implantologia és fruit de la col·laboració entre UIC Barcelona i l'empresa coreana Dentium. Totes dues entitats han unit la seva experiència i recursos amb la voluntat de contribuir a la transferència de coneixement mitjançant la realització de projectes de recerca i formacions específiques dirigides a professionals del sector.
 
Els objectius principals d'aquesta iniciativa, dirigida pel Dr. Federico Hernández-Alfaro, catedràtic i responsable de l'àrea de Patologia Medicoquirúrgica Oral i Maxil·lofacial de la Facultat d'Odontologia, són investigar i fer difusió del coneixement generat en l'àmbit de la regeneració òssia en odontologia. En el camp científic es realitzarà un estudi clínic prospectiu en què s'analitzarà l'eficàcia de materials emprats en diferents tècniques de regeneració. També s'organitzaran cursos en model animal i cadàver a les instal·lacions del Campus Sant Cugat, centrats en les tècniques més avançades de la cirurgia en implants i el maneig de teixits durs i tous, per afavorir la transferència de coneixement. 
 
El dijous 15 de novembre es va celebrar la primera edició del curs Hands-on Cadaver Intensive Course in Advance Implant Surgery: Hard and Soft Tissue Managment que es va realitzar al Laboratori d'Anatomia de la Universitat.