Diverses obres de professors de la School of Architecture de UIC Barcelona exposades al Pavelló d’Espanya, Lleó d’Or de la XV Biennal d’Arquitectura de Venècia

17/06/16
Comparteix aquesta informació

Sota el títol “Unfinished”, l’exposició del Pavelló d’Espanya mostra la resposta dels arquitectes a la crisi econòmica i del sector de la construcció a Espanya i pretén dirigir l’atenció sobre el procés per sobre del resultat. L’exposició, comissariada per Iñaqui Carnicero i Carles Quintáns, ha guanyat el Lleó d’Or al millor pavelló nacional a la XV Biennal d’Arquitectura de Venècia.

Diverses obres de professors de la School of Architecture de UIC Barcelona exposades al Pavelló d’Espanya, Lleó d’Or de la XV Biennal d’Arquitectura de Venècia

La mostra recull exemples d’arquitectures realitzades en els últims anys, pensades per evolucionar i adaptar-se a necessitats futures, projectes que entenen l’arquitectura com a inacabada, en evolució constant, i al servei de l’ésser humà. Els projectes seleccionats inclouen obres de diversos professors de la School of Architecture de UIC Barcelona. L’estudi Archikubik, compost pel doctor arquitecte i professor de UIC Barcelona Miquel Lacasta i els seus socis Marc Chalamanch i Carmen Santana, mostra el projecte “Dipòsit del Rei Martí” a Barcelona; Arquitectura-G, format pels alumni i professors Jonathan Arnabat, Aitor Fuentes, Jordi Ayala-Bril i Igor Urdampilleta, ha estat seleccionat amb l’obra la “Casa Luz” a Cilleros, i Flexo Arquitectura, integrat pel nostre professor Tomeu Ramis juntament amb Aixa del Rei i Bàrbara Vich, hi és present amb el projecte del “Pavelló d’habitatge existent” a Barcelona.

El jurat del premi el van compondre Hashim Sarkis (president del jurar, Líban, Estats Units), Pippo Ciorra (Itàlia), Sergio Fajardo (Colòmbia), Marisa Moreira Salles (Brasil) i Karen Stein (Estats Units). Van destacar la selecció d’arquitectes emergents que participen a “Unfinished”, i com la creativitat i el compromís dels seus treballs poden transcendir les limitacions materials.

Aquesta edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia: “Reporting from the front”, és comissariada per Alejandro Aravena i té la participació de 62 països.

La mostra estarà oberta fins al 27 de novembre del 2016.