Dos Alumni de l'ESARQ, finalistes en el 5è Premi Schindler Espanya d'Arquitectura

19/10/13
Comparteix aquesta informació

Dos Alumni de l'ESARQ han quedat finalistes en la cinquena edició dels Premis Schindler Espanya d'Arquitectura pel treball «Deixa't portar».

Dos Alumni de l'ESARQ, finalistes en el 5è Premi Schindler Espanya d'Arquitectura

Els Alumni de l’ESARQ David Riverola i Clara Valverde han quedat finalistes en la cinquena edició del Premi Schindler Espanya d'Arquitectura que enguany girava al voltant de “A les solucions de mobilitat/accessibilitat”. Els premis es lliuraran el proper 24 d’octubre a Madrid.

El projecte “Deixa't portar”, treball final de grau de David Riverola en el que hi col·laborava la Clara Valverde, proposa un centre termal situat en el projecte Diagonal Verda, un possible eix verd que podria travessar la ciutat de Barcelona, connectar el mar amb la muntanya, i exercir de contrapès de l’altre eix cívic de la ciutat, la Diagonal. D’aquesta manera, quedarien connectats els dos grans espais verds que defineixen la nostra ciutat, les platges i el Parc de Collserola.

El centre termal proposat per Riverola i Valverde se situaria en la cota del parc del Nus de la Trinitat i en quedaria separat per una làmina d’aigua que serviria com a element de privacitat i que també recull part del programa. La idea de projecte és crear una planta completament inundada, dividida per uns murs de fàbrica que se succeeixen al llarg de tota l’estructura amb obertures que permeten el pas entre ells alhora que generen els diferents recorreguts.

Així mateix, pel que fa a l’accessibilitat, el projecte proposa l’accés a l’edifici a través d’una gran rampa, que, al mateix temps, cobreix les ruïnes romanes, i connecta el pàrquing amb l’edifici a un mateix nivell. La connexió entre diferents nivells es produeix mitjançant rampes, escales i una plataforma elevadora.

Des de fa catorze anys Schindler col·labora amb diverses escoles d’arquitectura d’Espanya amb l’objectiu de conèixer els futurs arquitectes, tractar d’incentivar la seva creativitat i capacitat de treball i obtenir la seva implicació en aspectes que destaquin la importància del transport vertical, ascensors i escales mecàniques.