Dos professors de l'ESARQ investiguen la Torre de Bellesguard de Gaudí

09/10/13
Comparteix aquesta informació

Els doctors Guillem Carabí i Judith Urbano formen part del Grup de Recerca de Bellesguard, que durant un any i mig ha investigat la Torre de Bellesguard, la seva construcció i l'obra de Gaudí. El 17 de setembre passat, la Torre va obrir per primer cop les seves portes.

Dos professors de l'ESARQ investiguen la Torre de Bellesguard de Gaudí

A l’acte d’obertura, hi van participar Xavier Trias, alcalde de Barcelona, els consellers Ferran Mascarell i Felip Puig, i Oriol Junqueras, líder d’ERC.

Es tracta d’una de les obres d’Antoni Gaudí més desconegudes i amb més història. A partir d’ara i per primera vegada, els visitants podran veure algunes de les solucions arquitectòniques que Gaudí va fer servir per primer cop i que després aprofitaria en edificis com la Sagrada Família. Així, són destacables les cavallerisses del subterrani, o la sala dels Maons, un espai que l’arquitecte va dissenyar amb una acústica perfecta com a sala de música.

Durant un any i mig, el Grup de Recerca de Bellesguard, del qual formen part Carabí i Urbano juntament amb dotze investigadors més de diferents disciplines, ha pogut investigar la casa, i ben aviat començaran a fer públics els resultats d’aquesta recerca.