El Dr. García del Barrio participa en el X Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport per abordar el futur del sector des d'una perspectiva econòmica

26/06/19
Comparteix aquesta informació

Al congrés s’ha plantejat la projecció que està tenint l’esport professional femení

El Dr. García del Barrio participa en el X Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport per abordar el futur del sector des d'una perspectiva econòmica
Pedro García del Barrio amb els alumnes Arnau Raventós, Jef Schröder i Nicolás Becerra

La desena edició del Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport ha tingut lloc al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra entre el 12 i el 14 de juny. Promogut per la Societat Espanyola d'Economia de l'Esport, i organitzat per la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya, aquesta trobada s’ha centrat en "El futur dels esports professionals: una visió econòmica". 

En el congrés, hi han participat ponents destacats, entre ells el professor de la Facultat d’ADE de UIC Barcelona Pedro García del Barrio. A més a més, hi han participat personalitats vinculades al món de l'esport, com María José Rienda, presidenta del Consell Superior d'Esports, Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, o Jaume Roures, soci fundador de Mediapro.

El també secretari del Comitè Organitzador del congrés, García del Barrio, ha destacat que "entre altres aportacions del CIED10, estem molt satisfets perquè ha creat un entorn interdisciplinari, en el qual investigadors de l'àmbit de la gestió i economia de l'esport han intercanviat punts de vista i propostes amb professionals de la indústria, i amb altres agents que operen en el sector de l'entreteniment".

El programa ha inclòs dues taules rodones sobre el futur de l'esport professional: la primera, dedicada a la sostenibilitat econòmica i financera, amb el títol "Sostenibilitat econòmica dels esports professionals: ingressos i despeses" i la segona, centrada en el canvi que s'està produint en l'esport professional femení.