El Dr. Jiménez analitza la polarització de quatre diaris espanyols davant una visita papal

23/07/19
Comparteix aquesta informació

L’article en el qual analitza quatre editorials s’ha publicat en la revista de segon quartil Onomázein

El Dr. Jiménez analitza la polarització de quatre diaris espanyols davant una visita papal
Foto de Tim Mossholder a Unsplash

El professor de la Facultat d’Humanitats Ricardo María Jiménez ha publicat un article acadèmic en la revista de segon quartil Onomázein. Sota el títol: “Análisis de los editoriales sobre una polémica visita papal”, ha analitzat l’enfocament mediàtic dels editorials de quatre mitjans espanyols davant la visita que va fer el papa Benet XVI al Regne Unit l’any 2010.

Entre les seves conclusions, Jiménez assegura que els quatre diaris (El País, ABC, La Vanguardia i El Periódico) van cobrir la visita de Benet XVI i van oferir punts de vista diferents. “Es descobreix una clara polarització entre els editorials d’El País i l’ABC, i un periodisme més plural en els textos d’El Periódico i La Vanguardia”, confessa el professor.

“En l’estudi he analitzat la base ideològica i les estratègies argumentatives desplegades en els frames dels editorials d’aquests quatre periòdics espanyols”, explica Jiménez.

Onomázein és una revista de lingüística, filologia i traducció que acull articles inèdits derivats de recerques científiques en les diferents disciplines de la lingüística teòrica i aplicada. El seu principal objectiu és ser un vehicle eficaç d’intercanvi científic entre els investigadors de les ciències del llenguatge.