El Dr. Josep Lluis i Ginovart, nou catedràtic de UIC Barcelona

10/11/17
Comparteix aquesta informació

El Dr. Josep Lluis i Ginovart, director de UIC Barcelona School of Architecture, ha defensat la plaça de catedràtic a UIC Barcelona a l'Àrea de Patrimoni Arquitectònic, Departament d'Arquitectura, en l'acte celebrat el 9 de novembre del 2017.

El Dr. Josep Lluis i Ginovart, nou catedràtic de UIC Barcelona

D'aquesta manera, el Dr. Lluís i Ginovart ha obtingut el màxim reconeixement acadèmic dins de l'àmbit universitari, després d'haver aconseguit mèrits de caràcter acadèmic, professional, docent i investigador. El Dr. Josep Lluís i Ginovart és el primer catedràtic a les escoles catalanes d'Arquitectura d'Intervenció en Patrimoni Arquitectònic.

“Preparar el projecte de la càtedra d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic és, sense cap mena de dubte, uns dels fets més transcendentals de la vida. El dia 9 de novembre fa 59 anys, quatre mesos i quatre dies que vaig néixer a Tortosa; 35 anys i cinc dies que vaig acabar els meus estudis d’Arquitectura; i 14 anys, 11 mesos i 25 dies que em vaig doctorar. Arribar fins aquí no ha estat fàcil, ja que jo no vinc del món acadèmic, tampoc soc un arquitecte gaire mediàtic en l’àmbit de la meva professió, en la qual em definiria més com un arquitecte rural”, va declarar el Dr. Lluis i Ginovart.

Josep Lluis i Ginovart és arquitecte per l’ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i doctor arquitecte per l’ESARQ de la Universitat Internacional de Catalunya (2002). Actualment, és director de la School of Architecture de UIC Barcelona, investigador i director del Grup de Recerca sobre Arquitectura i Patrimoni, Architectural heritage (PATRIARQ). Anteriorment al seu càrrec a UIC Barcelona, Josep Lluis i Ginovart ha estat director del Departament d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

La trajectòria científica es produeix com una transferència des de l’experiència professional (1982-2016) als seus despatxos d’arquitectura a Barcelona i Tortosa, en l’àmbit de la restauració i intervenció del patrimoni arquitectònic cap al món de la universitat. La primera activitat docent va tenir lloc a la Universitat Internacional de Catalunya (2001-2005), i després a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (2005-2016).

També ha publicat articles indexats a diverses revistes, pertany al consell editorial de l’International Journal of Heritage Architecture i és revisor d’Hispania Sacra y Civil, Engineering and Architecture, Construction History i Informes de la Construcción. Lluis i Ginovart pertany a diversos comitès científics internacionals, ha dut a terme tretze projectes de transferència de tecnologia amb la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, ha participat en més de cinquanta projectes d’investigació i ha col·laborat amb les principals institucions del país. Per la seva intervenció en el patrimoni arquitectònic religiós, el papa Benet XVI va concedir-li la creu Pro Ecclesia et Pontifice (2012).